25 / 05 / 2024

Borsa yeni güne nasıl başladı?

Borsa yeni güne nasıl başladı?

Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,35 artışla 4.440,36 puandan başladı.



Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, bugün yurt içinde TCMB faiz kararının dışında haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD ve Almanya'da büyüme başta olmak üzere yoğun veri gündemiyle beraber ABD'nin borç limiti krizine ilişkin haber akışının takip edileceğini aktararak, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.400 ve 4.200 seviyelerinin destek, 4.500 ve 4.600 puanın direnç konumunda olduğunu bildirdi.

Ayrıca yine verilen detaylara göre, Anadolu Ajansı Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, politika faizinin yüzde 8,50'de sabit bırakılmasını bekliyor.

Borsa yeni güne nasıl başladı?

Borsa günü düşüşle tamamlamıştı

Aktarılan detaylara göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,03 değer kaybetmiş ve günü 4.424,92 puandan tamamlamıştı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 46,06 puan azalırken, toplam işlem hacmi 40,1 milyar TL düzeylerinde gerçekleşti.

Yine verilen detaylara göre, bankacılık endeksi yüzde 1,94, holding endeksi yüzde 1,94 değer kaybetmi ve sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,87 ile taş, toprak, en çok kaybettiren yüzde 2,28 ile bilişim olmuştu.

5 bankada peş peşe büyük deprem! Ziraat, Yapı Kredi, Akbank, Garanti ve 1 banka daha resmen açıkladı! Hemen bakın!

Milli Emlak'tan 57 bin 405 TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Tek tek açıklanan bu yeni tarihi sakın kaçırmayın!

Emekli bayram ikramiyesinin verileceği tarihler belli oldu! Bayram ikramiyesi kaç TL, yeni zam geldi mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön