09 / 05 / 2024

Borsa yerle bir olurken bu fonlar yüzde 400 kazandırdı! İşte en çok kazandıran 10 fon! Hemen bakın!

Borsa yerle bir olurken bu fonlar yüzde 400 kazandırdı! İşte en çok kazandıran 10 fon! Hemen bakın!

Tek kişilik bir özel fon, yalnızca ocak ayında yüzde 2317 oranında kazandırdı. Yatırımcısı 22 kişiyle sınırlı olan bir fonun kazancı da yüzde 407’yi buldu. Borsa yerle bir olurken bu fonlar yüzde 400 kazandırdı... Hemen bakın...



Ekonomimcom'dan Şebnem Turhan imzalı habere göre Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu’nda (TEFAS) işleme kapalı olan ve yalnızca kendi yatırımcı grubuna hitap eden bu serbest yatırım fonlarının ortak özelliği de piyasa oyuncularının verdiği bilgilere göre halka arz hisselerinden aldıkları pay.

Piyasa oyuncularının verdiği bilgilere göre serbest yatırım fonları ile kurumsal yatırımcı şeklinde halka arzlara giriliyor. Kurumsal yatırımcı sayılan serbest yatırım fonları da bu halka arzlardan yüklü pay alıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, halka arz sonrası tavan tavan giden hisse hareketiyle yüksek getiri sağlayan bu fonları yine piyasa uzmanlarının iddialarına göre belli bir tavan hareketi sonrası da satışa geçiyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar son iki senede bu tarz hareketle halka arzlardan serbest yatırım fonlarıyla az sayıda yatırımcının büyük kazançlar elde ettiğini belirtirken, Sermaye Piyasası Kurulu’nun 20 Ocak tarihinde yatırım fonlarının kurumsal yatırımcı olarak halka arzlara katılma kriterlerini değiştirmesinin yeterli olmadığını daha sıkı önlemler gerektiğini belirtti.

 

Borsa yerle bir olurken bu fonlar yüzde 400 kazandırdı! İşte en çok kazandıran 10 fon! Hemen bakın!

En fazla kazandıran fon nasıl hareket etti?

TEFAS verileri masaya yatırıldığına işleme kapalı ve serbest fonlar olarak yılbaşından bu yana getirisiyle öne çıkan ilk 10 fonun yatırımcı sayısı da 411 kişi. 

Yine verilen detaylara göre, yılbaşından bu yana yüzde 2317,04 ile en yüksek getiriyi sağlayan ve 1 kişiden oluşan fon ağırlıklı mevduat, yatırım fonları katılma payları ve vadeli işlemler nakit teminatlarından meydana geliyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, söz konusu bu fon dışarda bırakıldığında geriye kalan en yüksek getiriye Piyasada son günlerde en önemli gündem serbest yatırım fonlarının halka arzdan kurumsal yatırımcı şeklinde yüksek pay alması ve sonrasındaki tavan tavan hareketinden gelen muazzam getiriler.

Piyasa uzmanları SPK’nın bu konuyu araştırmasını talep ederken yatırım danışmanları da bireysel yatırımcıları uyarıyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön