27 / 04 / 2024

EYT'de detaylar bir bir belli oldu! Kimin maaşı ne kadar olacak? EYT başvurusu nasıl yapılır? Hemen bakın! 

EYT'de detaylar bir bir belli oldu! Kimin maaşı ne kadar olacak? EYT başvurusu nasıl yapılır? Hemen bakın! 

Merakla beklenen EYT'de detaylar bir bir belli oldu! Kimin maaşı ne kadar olacak? EYT başvurusu nasıl yapılır? Hemen bakın! 



Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT başvuru ekranı milyonlarca vatandaş tarafından merakla araştırılıyor. Yapılan resmi açıklama kapsamında EYT'de yaş sınırı resmen kaldırıldı. EYT düzenlemesinden faydalanmak isteyenler "EYT başvurusu ne zaman ve nasıl yapılacak, nereden? EYT Emeklilik başvuru şartları neler, kimler nasıl yararlanacak?" sorularının yanıtlarını araştırıyor. 

EYT düzenlemesi kapsamında prim ve sigortalılık süresi şartlarını karşılayanlar yaşa bakılmadan emeklilik hakkına sahip olacak. 

EYT de detaylar bir bir belli oldu! Kimin maaşı ne kadar olacak? EYT başvurusu nasıl yapılır? Hemen bakın! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tıpkı 3600 ek gösterge, sözleşmeliye kadro ve asgari ücretteki yaklaşımdaki gibi EYT'de yaş şartını tamamen kaldıran taslak düzenlemeye onay verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin teknik konularda, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise bütçe konusundaki çalışmaları bitirdi. 

EYT düzenlemesi, 8 Eylül 1999 öncesi emeklilik sigortası girişi olan vatandaşları kapsıyor. Bu kapsamda rakamın 5 milyon 700 bin kişi civarında olduğu belirtildi. SSK'da erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini, 5.000 gün prim, kadınlarda 5.000 gün prim ve 20 yıl sigortalılık süresini tamamlayanlar emekli olmaya hak kazanıyor. 

4B-4C diye belirtilen Bağ-Kur ve emekli sandığına tabi olanlar ise erkeklerde 9.000 gün prim, 25 yıl sigortalılık süresi ile, kadınlarda 7.200 gün prim ve 20 yıl sigortalılık süresi ile emekli olabiliyor. 

EYT de detaylar bir bir belli oldu! Kimin maaşı ne kadar olacak? EYT başvurusu nasıl yapılır? Hemen bakın! 

Prim günü ve sigortalılık süresi henüz tamam olmayan EYT'liler ise kademe kademe şartları karşıladıklarında emekli olabilecek. 

Borçlanmadan maaşa EYT ile ilgili merak edilen detaylar tek tek belli oldu. İşte EYT düzenlemesi ile ilgili merak edilenler...


Geri Dön