27 / 04 / 2024

E-devlette EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT ne zaman belli olacak?

E-devlette EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT ne zaman belli olacak?

EYT başvurusu gerçekleştirenler, başvurularının sonuçlanacağı tarihi büyük bir merakla bekliyorlar. Bu sürecin ne zaman sona ereceğini öğrenmek, başvuru sahipleri için büyük bir önem taşıyor. Aylık bağlanıp bağlanmadığını öğrenmek artık e-devlet aracılığıyla mümkün oluyor.



EYT kararının yürürlüğü girmesinin ardından pek çok kişi emekli olabilme hakkına sahip oldu. Emeklilik şartlarını yerine getiren kimseler emeklilik dilekçelerini vermişti. EYT kapsamında emekli olmak isteyenler için en önemli şart 08.09.1999 tarihinin öncesinde sigorta başlangıcının olmasıdır. Bununla birlikte en az 25 yıl sigortalılık ve 5000 ve 5400 günlük primin dolması gerekmektedir. Priminde eksik olan kişiler tercihlerine bağlı olarak sigorta ödeme haklarına sahipler.

E-devlette EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT ne zaman belli olacak?

EYT emeklilik işlemleri nereden kontrol ediliyor?

EYT başvurusu sırasında, kişiler doğum borçlanması, askerlik borçlanması ve yapılandırma gibi ayrıcalıklardan da faydalanabiliyor. Bu avantajlar, emeklilik yolculuğunu daha hızlı ve kolay bir hale getiriyor. SGK, tüm bu başvuruları dikkatlice değerlendiriyor ve emeklilik sürecini duruma göre başlatıyor. Başvuru sonucunda, başvuru sahipleri aylık gelirlerini almaya başlıyorlar. Aylık bağlama işlemlerinin durumu, e-Devlet platformu üzerinden rahatlıkla kontrol edilebiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön