10 / 05 / 2024

E-devlette EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT ne zaman belli olacak?

E-devlette EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT ne zaman belli olacak?

EYT başvurusu gerçekleştirenler, başvurularının sonuçlanacağı tarihi büyük bir merakla bekliyorlar. Bu sürecin ne zaman sona ereceğini öğrenmek, başvuru sahipleri için büyük bir önem taşıyor. Aylık bağlanıp bağlanmadığını öğrenmek artık e-devlet aracılığıyla mümkün oluyor.



E-devlette EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT ne zaman belli olacak?

E-devlet üzerinden EYT başvuru işlemleri

E-devlet üzerinden EYT başvurusu yapmak için öncelikle turkiye.gov.tr adresine gitmek gerekiyor. Tc kimlik numarası ve E-devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra arama kısmına ‘Emekli Aylık Bilgisi’ yazmak gerekmektedir. Emeklilikle ilgili detaylı bilgiler bu kısımda belli oluyor.  Aylık bağlama işlemleri tamamlanan kimselere SGK tarafından SMS bilgilendirmesi yapılıyor.  E-Devlet sistemi üzerinden SGK ile iletişim kurabilmeniz ve başvurula durumunu kolaylıkla takip edebilmek için, E-devlete SGK telefon numarasının eklenmesi zorunludur. SGK telefon numarası eklendikten sonra emeklilik sonucu hakkında bilgilendirmeler süreç tamamlandığında yapılmaktadır.

EYT başvurularının tamamen sonuçlanması için birkaç ay daha gerekecek. Emekli maaşı geç yatanların da herhangi bir hakkından mahrum bırakılmayacağı bilinmektedir. Yani, nisanda başvuru yapan emekli adayının maaşlarını kesintisiz olarak belirlenen ayda alabilecekler. Emeklilere yapılan tüm zamlardan yeni emekli olan birey de faydalanabilecek. EYT ile emekli olan kişilere banka tarafından promosyon yapılacaktır.

Denizbank'tan EYT'lilere müjde! 10 bin TL'ye varan nakit promosyon!

Kadınlara 6 yıl erken emeklilik, 24.908 bin TL destek...

Vakıf Katılım'dan EYT müjdesi! Tek tek açıklandı! Hemen bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön