28 / 04 / 2024

Enflasyon verileri ne zaman saat kaçta açıklanacak? 2023 Eylül enflasyon rakamları ne zaman belli olacak? 

Enflasyon verileri ne zaman saat kaçta açıklanacak? 2023 Eylül enflasyon rakamları ne zaman belli olacak? 

Ekim ayının ilk haftasında Eylül ayı enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Peki enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? 2023 Eylül ayı enflasyon verileri ne zaman belli olacak? 



2023 Eylül ayı enflasyon verileri için gözler Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK'e çevrildi. Peki, 2023 enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? 2023 Eylül ayı enflosyan rakamları ne zaman belli olacak? 

EYLÜL 2023 ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK, Eylül ayı enflasyon oranlarını her ayın 3'ünde belli oluyor. Eylül ayı enflasyon rakamları ise 3 Ekim Salı günü belli olacak.

EKONOMİSTLERİN ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDE!

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, eylülde Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 5,0 artacağını bekliyor.

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Ekim Salı günü açıklanacak eylül ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 12 ekonomistin katılımı ile sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin eylülde enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 5,0 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin eylül ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 4,05 ve en yüksek yüzde 9,0 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 5,00) göre bir önceki ay yüzde 56,37 olan yıllık enflasyonun yüzde 61,91'e çıkması bekleniyor.

Öte yandan, ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi eylül ayında yüzde 65,50 oldu.

Tüketici Fiyat Endeksi, ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 9,09 artış göstermişti.

Enflasyon verileri ne zaman saat kaçta açıklanacak? 2023 Eylül enflasyon rakamları ne zaman belli olacak? 

AĞUSTOS 2023 ENFLASYON VERİLERİ!

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 58,94, aylık yüzde 9,09 oldu

TÜFE'deki (2003=100) değişim 2023 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 9,09, bir önceki yılın Aralık ayına göre %43,06, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 58,94 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 56,28 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 24,97 ile konut oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 89,31 ile lokanta ve oteller oldu.

İTO açıkladı: İstanbul’da yıllık enflasyon resmen tavan yaptı! Görenler gözlerine inanamadı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön