29 / 04 / 2024

Borsada deprem devam ediyor! Borsa İstanbul'da yükseliş devam ediyor

Borsada deprem devam ediyor! Borsa İstanbul'da yükseliş devam ediyor

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne % 0, 38 artış ile 3. 404, 10 puandan başladı. Borsaya yatırımda bulunan kişiler ise akşamki kapanışa yoğunlaşmış durumda. İşte detaylar…



Açılışta Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre; 12, 72 puan ve % 0, 38 değer daha kazanarak 3. 404, 10 puana yükselmiş oldu.

Bankacılık endeksi % 0, 63 ve holding endeksi % 0, 30 artış gösterdi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran ise & 1, 29 ile iletişim, en çok kaybettiren % 0, 20 ile turizm oldu.

BIST 100 endeksi, dün % 0, 98 artış göstererek 3. 391, 38 puan ile tüm zamanların en yüksek seyirlerinde kapanış göstererek, tarihi zirvesini de 3. 448, 93 şeklinde puana taşıdı.

Dünyaca ünlü analistler ise küresel pay piyasalarında, görülen enerji krizi ve resesyon endişelerinin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere ise merkez bankalarının sıkılaştırıcı tedbirlerine devam edeceği beklentileri ile de negatif bir seyir izlendiğini ifade etti.

Borsada deprem devam ediyor! Borsa İstanbul da yükseliş devam ediyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön