Kent Haberleri

Borsada hissesi olanlar dikkat! Bugün son gün

Kurban Bayramı tatili için geri sayım başladı. Borsa İstanbul’da hissesi olup nakit paraya dönmek isteyenler borsanın kapalı olup olmadığını araştırıyor. Bayram öncesi nakit paraya dönmek isteyenlerin hisse ve fonlarını bozmaları için bugün son gün. Peki Borsa İstanbul’da tatil ne zaman başlayacak?

Cuma günü okulların kapanmasının ardından Kurban Bayramı tatili de başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarıldı. 16 Haziran’da başlayan Kurban Bayramını takip eden hafta boyunca memur ve kamu kuruluşlarında çalışanlar idari izinli sayılacak.

BORSA İSTANBUL 20-21 HAZİRANDA AÇIK MI?

Peki idari tatil sırasında 20 ve 21 Haziran’da Borsa İstanbul açık mı olacak? Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Borsa İstanbul’da işlemler 15 Haziran Cuma günü yarım gün yapılacak. Daha sonra borsa işleme kapanacak. Dört günlük bayram tatili sonrası Borsa İstanbul’da işlemler 20 Haziran itibariyle yeniden başlayacak.

Ekonomim.com’un haberine göre, Borsa İstanbul, Kurban Bayramı nedeniyle 16 Haziran Pazar, 17 Haziran Pazartesi, 18 Haziran Salı ve 19 Haziran Çarşamba günü tatilde olacak. Kamu çalışanlarının izni 9 güne çıkarılsa da bayramın ardından 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günü Borsa İstanbul’da işlemler devam edecek.

TAKAS İŞLEMLERİ İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

Borsa İstanbul’da Kurban Bayramı tatili nedeniyle işlemlerin takas tarihlerinde değişiklik yapıldı.  Buna göre, Borsa İstanbul'da, perşembe günü yapılan işlemlerin takası 20 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek. Kurban Bayramı tatili öncesinde nakde geçmek isteyen borsa yatırımcılarının işlemlerini bugün yapmaları gerekiyor.

Borsa İstanbul Pay Piyasalarında işlemlerin takası "T+2"de, yani işlemin gerçekleştiği günden iki işlem günü sonrası çalıştığı için yarın gerçekleştirilen bir hisse senedi işleminin tahsilat ve ödemesi cuma günü gerçekleşecek.

Perşembe günü işlem yapan yatırımcının tahsilat ve ödemeleri ise 7 gün sonraya, 20 Haziran Perşembe gününe kalacak. Bu hafta15 Haziran Cuma günü işlem yapan yatırımcılar da söz konusu işlemlerin nakit gerçekleşmesi için 21 Haziran Cuma gününü beklemek zorunda kalacak.

Altın düşmeye devam ediyor! Yatırımcı Kapalıçarşı'ya koşuyor! Çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu? Altın fiyatları güncel

Kurban Bayramı öncesi maaş bekleyen emeklilere kötü haber! Emekli maaşları işte bu tarihlerde yatırılacak!

Motorine zam geliyor! Araç sahiplerine kötü haber! 12 Haziran 2024 benzin ve motorin fiyatları!