29 / 06 / 2024

Motorine zam geliyor! Araç sahiplerine kötü haber! 12 Haziran 2024 benzin ve motorin fiyatları!

Motorine zam geliyor! Araç sahiplerine kötü haber! 12 Haziran 2024 benzin ve motorin fiyatları!

Döviz kurları ve brent petrol fiyatındaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren motorine zam gelmesi bekleniyor. Peki motorine ne kadar zam gelece? Bugün benzin ve motorin fiyatı ne kadar? İşte 12 Haziran 2024 güncel akaryakıt fiyatları.



Brent petrol ve döviz kurlarındaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Milyonlarca araç sahibi güncel akaryakıt fiyatlarının yakından takip ederken, motorine zam geleceği açıklandı. Bu gece yarısından itibaren motorine zam geliyor. Peki motorine ne kadar zam gelecek? Motorin fiyatı kaç lira olacak? İşte ayrıntılar...

MOTORİNE ZAM GELİYOR!

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda fiyatı 82,42 dolar oldu. Sektör kaynaklarının aktardığı bilgiye göre; motorin grubunda gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 34  kuruş  artış yapılması bekleniyor. Benzine ise zam gelmesi beklenmiyor.

Peki bugün akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? Benzin fiyatı kaç lira? Motorin fiyatı kaç lira? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? 12 Haziran Çarşamba güncel akaryakıt fiyatları.

Motorine zam geliyor! Araç sahiplerine kötü haber! 12 Haziran 2024 benzin ve motorin fiyatları!

12 HAZİRAN AKARYAKIT FİYATLARI GÜNCEL!

İstanbul

Benzin: 40,26 TL

Motorin: 39.28 TL

Ankara

Benzin fiyatı: 41,21 TL

Motorin fiyatı: 40,26 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 41,47 TL

Motorin fiyatı: 40,65 TL


AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ülke genelinde benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesi ile KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise; Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor. 

Benzin, motorin, LPG'de bayram öncesi zam! Akaryakıt fiyatları il il ne kadar? Opet, Shell 10 Haziran 2024 fiyat listesi

9 Haziran 2024 güncel akaryakıt fiyatları! Benzin, mazot, LPG fiyatları ne kadar?

Geri Dön