28 / 04 / 2024

Borsada hızlı düşüş sürüyor! Borsaya yatırım yapmanın cazibesi azaldı mı?

Borsada hızlı düşüş sürüyor! Borsaya yatırım yapmanın cazibesi azaldı mı?

Geçen yıl yüksek getiri oranı ile yatırım araçları liginde rekor kıran borsa, bu yıl yatırımcılarını hüsrana uğrattı. Endeks, bu yıl 5 bin 500 puanı test etmesine rağmen bir türlü tutunamayıp düşüş trendine devam ediyor. Peki hisse senedine yatırımın cazibesi azaldı mı? İşte o sorunun yanıtı...



Geçen yıl yüzde 200 civarında getiri sağlayan Borsa İstanbul’un 5 bin puanın altına gerilemesi ve 5 bin 500 puanın üzerinde bir türlü tutunamaması nedeniyle yatırımcılar hayal kırıklığı yaşıyor. Yüksek enflasyon ortamında mevduat faizlerinin de gerilemesinin etkisiyle 2022 yılında borsa yatırımcıların gözdesi durumundaydı ve Borsa İstanbul’da yerli yatırımcı ilgisi ciddi oranda artmıştı.

Borsada hızlı düşüş sürüyor! Borsaya yatırım yapmanın cazibesi azaldı mı?

2019 yılının başlarında 1,1 milyon civarında olan hisse senedi yatırımcı sayısı şu anda 4,2 milyonu geçmiş durumda. Son bir yıl içerisinde yeni gelen yatırımcı sayısı yaklaşık 2 milyonu buldu. Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, ‘Paranın Rotası’ adlı köşesinde, bu artışta halka arzlara ilgi gösteren yatırımcıların önemli bir katkısının bulunduğunu belirterek ‘hisse yatırımının cazibesinin azalıp azalmadığı’ konusunda yorumlarını paylaştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön