Ekonomi

Borsada kayıp yüzde 2’yi aştı! Hangi hisseler değer kazandı, hangileri geriledi? İşte en çok işlem gören hisseler!

Borsa İstanbul'da kayıp yüzde 2’yi aşarken, BIST 100 endeksi 4 bin 506 puana geriledi. Uzmanlar, seçim ortamının getirdiği belirsizlik nedeniyle yatırımcıların hisse yatırımı konusunda temkinli davrandığını belirtirken, işlem hacmindeki gerileme de dikkat çekiyor.Yatırımcılar seçim öncesi belirsizlikler yüzünden hisselerden çıkarak nakite dönerken, bu eğilim endeksin seyrini de etkiliyor

Küresel piyasalardaki belirsizlikler ve 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin oluşturduğu belirsizlik ortamı nedeniyle risk almak istemeyenler hisse piyasalarına temkinli yaklaşıyor. Yatırımcılar seçim öncesi belirsizlikler yüzünden hisselerden çıkarak nakite dönerken, bu eğilim endeksin seyrini de etkiliyor.

Geçen yıl yatırımcılarına rekor seviyelerde getiri sağlayan borsa bu yıl beklenen getiriyi sağlayamadı. Diğer yandan kısa vadede hedefledikleri kar oranını elde edenlerin yaptığı kar satışlarıyla Borsa İstanbul’da dalgalı seyir devam ediyor. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi günü yüzde 2’nin üzerinde değer kaybıyla haftaya başladı.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, üç günlük tatilin ardından güne 13,20 puan ve yüzde 0,29 değer artışıyla başladı. Güne 4 bin 631 puandan başlangıç yapan endeks, seans boyunca en düşük 4 bin 499 puana gerilerken, en yüksek 4 bin 660 puana kadar yükseliş kaydetti. Endeks, önceki kapanışa göre günün sonunda yüzde 2,42 oranında değer kaybederek 4 bin 506 puana geriledi. Borsa İstanbul’da toplam işlem hacmi de geriledi. İşlem hacmi 40,6 milyar lira olarak gerçekleşti.

EN ÇOK İŞLEM GÖREN HİSSELER

Borsa İstanbul’da önceki kapanışa göre mali endeks yüzde 2,45 oranında değer kaybetti. Sanayi  endeksindeki kayıp yüzde 3,22 olurken, hizmetler endeksi yüzde 2,87, teknoloji endeksi ise yüzde 4,75 oranında değer kaybına uğradı.

Borsa İstanbul BIST 30 endeksi ise önceki kapanışa göre 90,78 puanlık değer kaybıyla günü 4 bin 967 puandan tamamladı. BIST 100 endeksine dahil hisselerden 6 hisse yükseliş kaydederken, 94’ün fiyatı ise gerileme kaydetti. Borsa İstanbul’da en çok işlem gören hisse senetleri ise Türk Hava Yolları, Ereğli Demir Çelik, Şişecam, Koza Altın İşletmeleri ve Tüpraş hisseleri olarak sıralandı.

ALTIN FİYATLARI NE OLDU?

ABD Merkez Bankası Fed’in bu ay gerçekleştireceği faiz toplantısı öncesi altın fiyatları da yeniden hareketlendi. Uluslararası borsalarda, altının onsu, saat 20.15 itibarıyla 2.015 dolar civarında hareketlilik gösteriyor.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların efektif alış ve satış kurlarını açıkladı. Buna göre doların bugünkü efektif alış kuru 19,4281 lira, efektif satış kuru ise 19,5059 lira olarak belirlendi.