Ekonomi

Borsada nasıl pozisyon alınmalı? Uzmandan yatırımcılara kritik açıklama! Hangi hisseler seçilmeli? 

Aura Portföy yöneticisi İsmail Erdem, borsadaki son durumu ve öngörülerini tek tek açıkladı. Peki Borsada nasıl pozisyon alınmalı? Hangi hisseler seçilmeli?  Temel olarak bakıldığında borsanın artık düşmesi gerekmediğine dikkat çeken İsmail Erdem, yatırımcıların ‘temkinli’ hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi

Aura Portföy yöneticisi İsmail Erdem, borsa ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Temel olarak bakıldığında borsanın artık düşmesi gerekmediğine dikkat çeken İsmail Erdem, yatırımcıların ‘temkinli’ hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

İsmail Erdem, endeksin beş-altı ay sonra enflasyon düzeltmesini de yapıp artıya dönebileceği düşüncesini gündeme getirdi. 

Borsada nasıl pozisyon alınmalı? Uzmandan yatırımcılara kritik açıklama! Hangi hisseler seçilmeli? 

Diken'de yer alan habere göre; geçtiğimiz sene karşı korunmak isteyenlerin sığınağı borsa, 2023 yılına dalgalı bir seyirle giriş yaptı. Depremlerin ardından bazı düzenlemeler yapılsa da dalgalı seyir hakimiyetini sürdürüyor. 

Borsada ilk 4 syda yaşanan kayıp yüzde 20'ye ulaşırken, düşüş Mayıs'ın ilk haftasında da devam etti. 

Bloomberg HT canlı yayınında açıklamalarda bulunan Aura Portföy yöneticisi İsmail Erdem, borsa ile ilgili tavsiyelerini peş peşe sıraladı. 

"Borsada en önemlisi, işlem hacminin düşük olması ve alıcının düşük olması" diyen İsmail Erdem, seçime kadar büyük bir alıcı gelmeyeceğinin altını çizerek, bu hafta yatay ve aşağı doğru bir seyir izlenebileceğini dile getirdi. 

Böyle süreçlerde biraz alıcı gelse bile tepkinin yukarı doğru kuvvetli olabildiğini vurgulayan Erdem, açıklamasında "Ama seçime kadar böyle bir olasılık görünmüyor. Yabancılar çıkmaya devam ediyor. Kesin bir şey söylemek zor şu an" ifadelerini kullandı. 

Temkinli ve agresif olmadan ilerlenmesi gerektiğini dile getiren İsmail Erdem, yatırım yapmak düşünülüyorsai bunun kademeli kademeli ilerleyerek alınması gerektiğine dikkat çekti. 

Erdem, konuya ilişkin "Mevcut hisseler varsa beklemekten başka yapacak bir şey yok. Belki bir miktar azaltıp seçimden sonra daha iyi bir fırsat olur mu diye beklenebilir" açıklamasında bulundu. 

Borsada nasıl pozisyon alınmalı? Uzmandan yatırımcılara kritik açıklama! Hangi hisseler seçilmeli? 

Aura Portföy yöneticisi İsmail Erdem, risk azaltmakta yarar olduğunu vurguladı ve "Zarar etmeye devam eden bir portföyün dörtte birini satardım. Şu anda biraz daha kenarda durmayı tercih ederdim" diyerek, bu belirsizliğin artması halinde borsanın daha da fazla düşebileceğine dikkat çekti. 

"İkinci tur ihtimali güçlenirse ve dün Erzurum’da gördüğümüz gibi huzursuzluklar toplumda artarsa, bunlar piyasayı olumsuz etkiler" diyen Erdem, belirsizliğin büyük kısmının fiyatlandığını düşündüğünü, son dakikada dolar almak isteyenlerin de satıyor olabileceğini belirtti. 

5-6 AY SONRA ARTIDA OLACAK 

Açıklamasında "Ben pozisyonum yoksa şu an almaya başlardım. 10 liram varsa belki seçimden önce üç lirasını yatırırdım" diye konuşan Erdem, seçimin ardından kademeli olarak gerisini yatırmayı düşünebileceğini dile getirdi. 

Çok belirsiz, riskli ortamlardan sonra borsanın fena performans göstermediğinin altını çizen İsmail Erdem, açıklamasında "Büyük ihtimalle bundan beş-altı ay sonra borsa enflasyon düzeltmesini yaptıktan sonra bence artıda olacaktır" ifadelerine yer verdi. 

Hangi hisseler seçilmeli? 

İsmail Erdem, konuya ilişkin açıklamasını şu şekilde sürdürdü: 

"Endeksin lokomotif ilk 30 hisseleri içerisinde nispeten çok yükselmemişlere yönelmeyi tercih ederdim. Sanayide şirketlerinde enflasyonun da getirdiği ortamda kar marjları çok yükselmişler var. Ama öyle olmayanlar da var. Perakende sektörleri aslında iyi gitmeye devam ediyor. Öyle de olacak gibi. Büyük holding hisseleri de öyle. Bankacılık sektörü çok dayak yedi. Seçimden sonra kim gelirse gelsin bu sektörün daha karlı gitmesi için düzenlemeler getirebilir. Beş-on katına çıkmış, orta küçük çaplı şirketlerden kaçınmak gerekiyor" 

Devlet Su İşleri personel alımı için resmen müjde geldi! Alımlar hem sınavsız hem de mülakatsız yapılacak! Kaçırmayın!

Öğretmenlere müjde! Bugün 45 bin öğretmen ataması yapılacak!

Dev Bankalar peş peşe açıkladı! Euronun kaderi çiziliyor! Avrupa Merkez Bankası'ndaki beklentiler açıklandı!