04 / 05 / 2024

Borsada rekorlar devam edecek endekste yeni hedef 5000 puan

Borsada rekorlar devam edecek endekste yeni hedef 5000 puan

Geçtiğimiz haftayı tüm zamanların tarihi zirvesini görerek kapatan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi için yeni hedef 5000. Borsanın alternatifsiz olduğunu ve KKM'den çıkan paranın da borsaya geleceğini belirten analistler, seçime kadar bu sürecin devam edeceğini düşünüyor.



Dolar bazlı bakıldığında ise yüzde 73 getiri sağlayan BIST 100 endeksi, geçen hafta yüzde 5,7 yükselişle üst üste ikinci haftada da haftalık kapanış rekoru kırdı. Endeks, geçtiğimiz hatfa cuma günü ise en yüksek seviye olan 4.552 puana ulaştı.

100 hissenin 97'si değer kazandı

Borsa İstanbul'da 2022 yılı başından itibaren en çok kazandıran yüzde 152 ile holding endeksi olurken, ikinci sırada yüzde 141 ile ticaret endeksi, üçüncü sırada ise yüzde 140 getiri ile ile bankacılık endeksi yer aldı. Yılbaşından bu yana BIST 100 endeksindeki hisselerin 97'si değer kazandı, 3 hisse ise geriledi. Analistlere göre, üçüncü çeyrek bilançolarının iyi olması, faiz indirimi ve Fed'in şahin tutumunun yumuşayacağı beklentisi borsaya olan ilgili sürdürecek.

Borsa alternatifsiz, para girişi sürecek

A1 Capital Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Baki Atılal, bilanço sezonunda kırılması zor görünen direnç seviyelerinin hacimli ve sürekli yüksek ilgiyle kırıldığını belirtti. Halka arzların da yaklaşık 3 ay sonra yeniden başlamasının taze para girişinin artmasına imkan verdiğini kaydeden Atılal, borsanın alternatifsiz olduğunu, piyasayı bozacak yeni belirsizlikler çıkmadığı sürece kısa düzeltmeler ve para girişiyle endekste yeni hedefin 4.600-4.900 bandı olacağını söyledi.

Endekste yeni hedef 5000

İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz, endekste 5000 seviyelerinin konuşulduğunu şu anda yolun yarısına gelindiğini söyledi.  Seçime kadar piyasanın iyi olacağını, piyasanın yukarı gitme iştahını sürdüreceğini ve para girişinin devam edeceğini dile getiren Yılmaz, KKM'den borsaya kayışlar olmasını beklediğini kaydetti. Borsada iyi bir bilanço döneminin geride kaldığını ve sonuçların hisselere yansımaya başladığını kaydeden Yılmaz, sonraki dönem için yeni beklentiye ihtiyaç olduğunu ifade etti.

İşte Borsa İstanbul'da ilk dokuzda yıldızı en çok parlayan şirketler

Borsa'ya yeni bir GYO daha geliyor, üç ayda bir temettü dağıtacak kira gelirini paylaşacak

Borsa İstanbul'da genç yatırımcı sayısı arttı, aileler çocuklar için de hesap açtı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön