27 / 04 / 2024

Borsada satış rüzgarı sürüyor! İşte en fazla değer kaybeden ve kazandıran hisseler!

Borsada satış rüzgarı sürüyor! İşte en fazla değer kaybeden ve kazandıran hisseler!

28 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde borsada satış eğilimi devam ediyor. BIST 100 endeksi yüzde 1,03 oranında değer kaybederken, yarın Merkez Bankası’nın açıklayacağı politika faiz kararı piyasaların radarında olacak.



Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde borsada satış eğilimi sürüyor. Yatırımcılar, seçim belirsizliğinin devam etmesi nedeniyle borsada temkinli duruşa devam ediyor. Bu eğilim sonucu Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, yüzde 1,03 oranında değer yitirerek günü 4 bin 424 puandan kapattı.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 46,06 puan azılış kaydetti. Borsada toplam işlem hacmi 40,1 milyar lira olarak gerçekleşti. Borsada en çok kazandıran sektör endeksi taş, toprak sektörü olurken, en çok bilişim sektörü değer kaybetti. Bankacılık endeksi 1,94 oranında gerileme kaydederken, holding endeksi yüzde 1,94 oranında düşüş gösterdi. Taş, toprak sektörü ise yüzde 1,87 oranındaki değer artışı ile günün en çok kazandıran hisseleri oldu. Bilişim sektörü ise yüzde 2,28 oranındaki değer kaybıyla yatırımcını en fazla üzen hisse senetleri arasında yerini aldı.

Uzmanlar, Borsa İstanbul’da teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4 bin 400 puan ve 4 bin 200 puan seviyelerinin destek konumunda olduğunu belirtirken, 4 bin 500 ve 4 bin 600 puanın ise direnç konumunda olduğunu belirtiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön