16 / 05 / 2024

Borsada son dakika gelişmesi! Yönetim kararını duyurdu!

Borsada son dakika gelişmesi! Yönetim kararını duyurdu!

Borsa İstanbul’da, gelen tepkilerin ardından bugünkü işlemleri iptal edildiği ve 5 gün kapalı kalacağı duyuruldu. Borsadan yapılan açıklamada "Pay Piyasası ile VİOP bünyesindeki pay ve pay endeksi türev pazarlarının 5 iş günü kapatılmasına ve bugünkü işlemlerin iptaline karar verildi." ifadeleri kul



ÜÇ GÜNDE YÜZDE 16 KAYIP YAŞANDI

Yaşanan büyük deprem felaketi sonrası Borsa İstanbul’un üç gün açık kalması büyük tepkilere neden olmuştu. Depremin ardından BIST 100 endeksi açık kaldığı üç günde toplamda yüzde 16,3 oranında kayıp yaşamış, BIST 100’ün toplam değer kaybında üç günde 660 milyar TL (35 milyar dolar) silinmişti.

Borsada son dakika gelişmesi! Yönetim kararını duyurdu!

BIST 100 endeksindeki ilk iki gündeki değer kaybı ise yüzde 9,8 olmuştu.

BIST 100 endeksinde bugün yaşanan düşüşün yüzde 5 ve yüzde 7 sınırını aşması sonrası sırasıyla saat 10.12.01 ve 10.42.31’de endekse bağlı devre kesici sistemi devreye girmişti. Borsada endekse bağlı devre kesici sisteminin 2. kez çalışmasının ardından Borsa İstanbul AŞ tarafından yapılan duyuru ile işlemler tamamen durdurulmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön