27 / 04 / 2024

Divan Talya Oteli'nde son dakika gelişmesi: İnşaat ruhsatının iptali için dava açıldı! 

Divan Talya Oteli'nde son dakika gelişmesi: İnşaat ruhsatının iptali için dava açıldı! 

Divan Talya Oteli'nin yeniden inşası ve ve Konferans Merkezi'nin yenilenmesi projesi çerçevesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...



Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Divan Talya Oteli'nin yeniden yapım süreci ile ilgili bir son dakika açıklamasını yayımladı. 

Divan Talya Oteli'nin yeniden inşası ve ve Konferans Merkezi'nin yenilenmesi projesi çerçevesinde inşaat çalışmaları 22 Ocak 2021 tarihinden bu güne devam ediyor. 

Talya Oteli'nin yer aldığı alan ile ilgili kesinleşmiş 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planının iptali talebi ile 2020'de bazı şahıslar tarafından Muratpaşa Belediye Başkanlığı aleyhinde açılan davadaki talep, ilk derece mahkemesi ve Konya Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. Ancak Danıştay nezdinde dava henüz sürüyor. 

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş., bu defa da çevrede ikamet eden bir şahıs tarafından kesinleşmiş 1/5000 ölçekli imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planının ve otel inşaatı için verilen inşaat ruhsatının iptali istemiyle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Muratpaşa Belediye Başkanlığı aleyhinde dava açıldığını belirtti. 

Bu aşamada, şirket, ihbar edilen sıfatı çerçevesinde yapılabilecek hukuki işlemleri değerlendirmeye başladı. 

NELER OLMUŞTU? 

Divan Talya Otel ve Konferans Merkezi, Antalya Muratpaşa'da yer alıyor. 

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş. tarafından, 2021 yılında yine Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bir açıklamada, Divan Talya Oteli'nin yeniden yapımı için resmi makamlardan alınması gerekli yıkım ve inşaat izinleri ile birlikte diğer tüm idari ve tüzel kişiler ile ilgili süreçlerin tamamlanmasına ilişkin çalışmaların başladığı belirtilmişti. 

Şirketten söz konusu tarihte yapılan açıklamada, Divan Talya Oteli'nin yeniden yapımı için 50 milyon ABD Doları tutara kadar yatırım yapılmasına karar verildiği ifade edilmişti. 

O dönemde, toplam yatırımların yaklaşık yüzde 40'ının sermaye artırımı ile, bakiyenin ise mevcut kaynaklar ve kredi ile finanse edilmesinin planlandığı açıklanmıştı. 

Benesta Acıbadem'de teslimler Aralık 2024'te! 

KENTSEV: İstanbul'a özel kentsel dönüşüm yasası hayata geçirilmeli!

Son Dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: 5 ayda 6 milyar 275 milyon lira kira yardımı yapıldı!


Geri Dön