15 / 08 / 2024

Divan Talya Oteli'nin inşaatının durdurulması işleminin iptali için dava açıldı! 

Divan Talya Oteli'nin inşaatının durdurulması işleminin iptali için dava açıldı! 

Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli şeklinde bilinen Koç Grubu'na bağlı Divan Talya Oteli'nin inşaatının durdurulmasına karar verilmişti. Şirket, Muratpaşa Belediye Başkanlığı aleyhinde yürütmenin durdurulması talepli olarak dava açtı. İşte ayrıntılar...



Son günlerde Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli şeklinde bilinen Koç Grubu'na bağlı Divan Talya Oteli sık sık gündem oluyor. 

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Divan Talya Oteli'nin yeniden yapım süreci ile ilgili gelişmeler hakkında açıklama yaptı. 

Divan Talya Otelimizin yeniden yapımı ve Konferans Merkezi'nin yenilenmesi projesi ile ilgili olarak 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile otel inşaatı için verilen inşaat ruhsatının iptali talebi ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Muratpaşa Belediye Başkanlığı aleyhinde dava açılmıştı. 

Söz konusu davada,  Antalya İdare Mahkemesi tarafından 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının iptali talebinin reddine, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile bu plana bağlı inşaat ruhsatının iptal talebinin ise oyçokluğu ile kabulüne karar verildi. 

Bu karara istinaden  Muratpaşa Belediye Başkanlığı tarafından 26.07.2024 tarihi itibariyle inşaattaki inşai faaliyetlerin durdurulduğu; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı  tarafından karara karşı istinaf yoluna gidildiği; ardından Muratpaşa Belediye Başkanlığı ve Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş. tarafından da yürütmenin durdurulması talepli olarak istinaf yolu ile karara itiraz edildiği açıklanmıştı. 

12 Ağustos'ta da Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş. tarafından, 26 Temmuz 2024 tarihli inşaatın durdurulması işleminin iptali için Muratpaşa Belediye Başkanlığı aleyhinde yürütmenin durdurulması talepli şekilde dava açıldı. 

Divan Talya Oteli nin inşaatının durdurulması işleminin iptali için dava açıldı! 

Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli şeklinde bilinen Koç Grubu'na bağlı Divan Talya Oteli'nin beton ömrünü tamamladığı için yıkılarak yeniden yapımı kapsamında,  imar planı değişikliği ile talep edilen yapılaşma artışı CHP'li Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen döneminde Muratpaşa Belediye Meclisi'nce pek çok defa reddedilmişti. 

Otelin yeniden inşa edilmesi  sürecinde imar planı değişikliği ile 9 bin metrekare olan yapılaşma yoğunluğunu 42 bin metrekareye yükseltmekte ısrarcı olan Koç Grubu, yapılaşmayı artıran planlamayı bakanlık kanalıyla çözüme kavuşturmuş; Divan Talya Oteli'nin yeniden yapımı aşamasında devletten 2.1 milyar lira (64.3 milyon dolar) tutarında teşvik de almıştı. 

Dolar ne 50 TL, ne de 80 TL olacak! Doların geleceği asıl rakam belli oldu! Selçuk Geçer'den bomba dolar tahmini geldi!

Konut fiyatlarındaki artış için tarih verildi! Şimdi ev almak için doğru zaman mı?

TOKİ'den Çanakkale'ye 371 konutluk yeni proje geliyor! 


Geri Dön