29 / 04 / 2024

Borsada yatırımcı sayısı tüm zamanların rekorunu kırarak 3 milyon kişinin üzerine çıktı!

Borsada yatırımcı sayısı tüm zamanların rekorunu kırarak 3 milyon kişinin üzerine çıktı!

Düşük faiz ve yüksek enflasyon ortamında, konut piyasasında durgunluk, dövizde ise yatay seyir izlenirken kendine güvenli bir adres arayan yatırımcının yeni adresi Borsa İstanbul oldu. Borsa İstanbul'a gelen yatırımcı sayısı 15 Kasım 2022 tarihi itibarıyla 3 milyon kişinin üzerine çıkarak rekor kırd



Borsa İstanbul bünyesinde verilerin toplayan ve paylaşan Merkezi Kayıt Kuruluşu, kendine yeni bir adres arayan yatırımcının Borsa İstanbul'a yöneldiğini verileriyle açıkladı. Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) paylaştığı bilgilere göre Borsa İstanbul'a yatırım yapan pay senedi yatırımcısı 15 Kasım 2022 tarihi itibarıyla 3 milyon 48 bin 848 kişiye ulaştı. Bu rakam 2021 sonunda 2 milyon 366 bin kişi civarındaydı. 31 Ekim 2022 tarihinde 2 milyon 844 273 kişiye ulaşılırken 15 Kasım tarihinde ise 3 milyon kişinin üzerinde yatırımcı sayısına ulaşıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön