29 / 04 / 2024

Borsa tüm zamanların rekorunu kırdı! İşte en çok prim yapan hisseler!

Borsa tüm zamanların rekorunu kırdı! İşte en çok prim yapan hisseler!

Borsa endeksi bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. BIST 100 endeksi günü 7 bin 714 puandan tamamlarken, yüzde 3,67 oranında değer kazandı.



Borsa İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra başlayan olumlu hava devam ediyor. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 3,67 oranında prim yaparak günü 7 bin 714 puandan tamamladı. Endeks, böylece bugüne kadarki tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını yapmış oldu.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi gelen alımlarla günü yüzde 3,67 oranında değer artışıyla tamamladı. Endeks 7 bin 714 puandan günü kapatırken, endeksin ulaştığı seviyenin bugüne kadarki en yüksek seviye olduğu belirtildi.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 272,88 puan artış gösterdi. Borsada toplam işlem hacmi ise 156,2 milyar lira olarak gerçekleşti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran sektör endeksi sigorta oldu. Sigorta sektörü hisseleri yüzde 6,64 oranında değer artışı gösterirken, bankacılık endeksi yüzde 0,72 oranında değer kazandı. Holding endeksi ise yüzde 4,48 oranında yükseliş kaydetti.

Uzmanlar, BIST 100 endeksinde teknik açıdan 7 bin 750 ve 7 bin 850 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu belirtirken, 7 bin 500 puanın ise destek konumunda olduğunu kaydediyor.

Öte yandan uluslararası piyasalarda ise karışık bir seyir gözlendi. ABD'de dün açıklanan enflasyon verilerinin ardından ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artışlarına devam etmeyebileceğine ilişkin beklentilerin güçlendiğine işaret eden uzmanlar, ancak bugün Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verisinin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesinin moralleri bozduğunu, bu nedenle küresel piyasaların negatif bir seyir izlediğini ifade ediyor. ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), temmuz ayında aylık bazda yüzde 0,3 oranında artarken, yıllık bazda yüzde 0,8 oranında artış göstererek beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

ABD’de beklentileri aşan Üretici Fiyat Endeksi’nin ülke ekonomisindeki enflasyon endişelerini artırdığını dile getiren analistler, verilerin Fed'in enflasyonla mücadelesinde henüz sona gelinmediğini ortaya koyduğu görüşünde birleşiyor.

FED TUTANAKLARI

Gelecek hafta piyasaların gündeminde ise yurt içinde konut satışları, bütçe dengesi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) katılımcı anketi verileri yer alıyor. Yurt dışında ise Fed Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) toplantı tutanakları yakından takip edilecek. Ayrıca Japonya ve euro bölgesinde enflasyon ve büyüme, İngiltere'de enflasyon, ABD ve Çin'de sanayi üretimi başta olmak üzere yoğun veri gündeminin piyasaların radarında olacağı belirtiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön