14 / 05 / 2024

Borsada ‘yaz havası’! İşte en çok prim yapan ve en fazla işlem gören hisseler!

Borsada ‘yaz havası’! İşte en çok prim yapan ve en fazla işlem gören hisseler!

Borsadaki pozitif hava devam ediyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,49 yükseliş kaydederek günü 4 bin 959 puandan tamamladı.



EN ÇOK İŞLEM GÖREN HİSSELER

Borsada ‘yaz havası’! İşte en çok prim yapan ve en fazla işlem gören hisseler!

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, güne 41,72 puan artış göstererek 4 bin 928 puandan başlangıç yapmıştı. Endeks, gün içerisinde en düşük 4 bin 928 puana kadar gerilerken, en yüksek 5 bin puana kadar yükseldi. Mali endeks önceki kapanışa göre yüzde 2,33 oranında prim yaparken, hizmetler endeksi yüzde 1,50 oranında artış gösterdi. Teknoloji endeksi yüzde 1,38 ve sanayi endeksi yüzde 1,14 oranında değer artışı gösterdi.

BIST 30 endeksi, önceki kapanışa göre yüzde 1,30 oranında prim yaparak 5 bin 446 puandan kapanış yaptı. Borsa İstanbul BIST 100 endeksine dahil hisselerden 84 hissenin değeri artarken, 14 hissenin fiyatı ise düşüş kaydetti. Borsa İstanbul’da en çok işlem gören hisse senetleri ise Türk Hava Yolları, Garanti BBVA, Akbank, Koza Altın İşletmeleri ve Yapı Kredi hisseleri olarak sıralandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön