29 / 04 / 2024

Borsada ‘yaz havası’! İşte en çok prim yapan ve en fazla işlem gören hisseler!

Borsada ‘yaz havası’! İşte en çok prim yapan ve en fazla işlem gören hisseler!

Borsadaki pozitif hava devam ediyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,49 yükseliş kaydederek günü 4 bin 959 puandan tamamladı.



Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından haftaya pozitif bir hava ile başlayan Borsa İstanbul’da yükseliş trendi sürüyor. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi günü yüzde 1,49 oranında değer kazanarak 4 bin 959 puandan kapattı. Borsada toplam işlem hacmi ise 58,8 milyar lira olarak gerçekleşti.

 Borsada ‘yaz havası’! İşte en çok prim yapan ve en fazla işlem gören hisseler!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 72,89 puan artış gösterdi. Borsada en fazla kazandıran sektörler ise finansal kiralama ve faktoring hisseleri oldu. Finansal kiralama, faktoring hisseleri yüzde 3 oranında prim yaparken, bankacılık hisseleri yüzde 2,58 oranında artış gösterdi. Holding endeksi yüzde 2,39 oranında artış gösterirken, tek değer kaybına uğrayan yüzde 0,33 oranındaki düşüş ile sigorta endeksi oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön