22 / 07 / 2024

Borusan Mannesmann Boru tesislerinin temeli atıldı

Borusan Mannesmann Boru tesislerinin temeli atıldı

Borusan Limanı, 100 milyon dolarlık yatırım sonrasında büyüyen kapasitesi ile hizmet vermeye başlayacak




Borusan Grubu, lojistik, çelik ve enerji sektöründe 3 yatırımını hizmete açarken, bir üretim tesisinin de temelini attı. 
 
Borusan Lojistik Gemlik Limanı, Borusan EnBW Enerji Bandırma Rüzgâr Enerjisi Santrali ve Borçelik'in 3. Faz Galvanizleme Tesisi'nin açılışları gerçekleştirilirken, Borusan Mannesmann Boru'nun yeni üretim tesislerinin de temeli atıldı. Borusan Gemlik Yerleşkesi'nde düzenlenen törende, 100 milyon dolar düzeyinde yatırımla yenilenen ve kapasitesi iki kat artan Borusan Limanı; 120 milyon dolarlık Borusan EnBW Enerji Bandırma Rüzgâr Enerjisi Santrali ve 140 milyon dolarlık yatırımla kurulan ve Borçelik'in üretim kapasitesini yüzde 50 artıran 3. Soğuk Haddeleme ve 3. Sıcak Daldırma Galvaniz Hattı hizmete girdi. Aynı törenle, Borusan Mannesmann Boru'nun (BMB) 90 milyon dolara mal olması beklenen yeni üretim tesislerinin de temeli atıldı. Toplam değerleri 450 milyon dolar olan yatırımlar toplam 850 kişilik yeni istihdam oluşturacak.

Almanya'nın önde gelen enerji şirketlerinden EnBW ile ortak olarak enerji sektörüne giren Borusan gelecek 2 yılda, 1000 MW'lık yatırım hedefi doğrultusunda devam eden ve yeni başlayan yatırımları için kurulacak şantiyelerde 3 bin kişilik istihdam oluşturacak. Bandırma'da 120 milyon dolar yatırımla kurulan Rüzgâr Enerjisi Santrali bünyesinde ise her biri 3 MW kapasiteye sahip 20 rüzgâr türbini yer alacak. Borusan Enerji, sürdürülebilir enerji alanına 10 yılda 3 milyar dolar yatırım yaparak enerji sektöründeki en büyük 10 oyuncu arasında yer almayı hedefliyor. 3. Soğuk Haddeleme ve 3. Sıcak Daldırma Galvaniz Hatları da Borçelik'in üretim kapasitesini 1 milyon tondan 1,5 milyon tona çıkarırken, galvanizleme kapasitesini 900 bin tona ulaştıracak. Borçelik, bu yatırım sonucunda Türkiye'nin en yüksek üretim kapasitesine sahip galvanizli sac üreticisi haline gelecek. Borusan Mannesmann Boru'nun temeli atılan yıllık 250 bin ton üretim kapasitesine sahip yeni üretim tesisi de petrol ve gaz hatlarında kullanılacak büyük çaplı hat borularının üretimini gerçekleştirecek.
Zaman/Adem Elitok, Serkan Şahin

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Borusan'dan üç tesise 450 milyon dolar yatırım

Borusan Grubu, lojistik, çelik ve enerji sektöründe üç yatırımını hizmete açacak, bir üretim tesisinin de temelini atacak. Borusan'dan yapılan açıklamada, Borusan Lojistik Gemlik Limanı, Borusan EnBW Enerji Bandırma Rüzgar Enerjisi Santrali ve Borçelik'in 3. Faz Galvanizleme Tesisi'nin açılışları gerçekleştirilirken, Borusan Mannesmann Boru'nun yeni üretim tesislerinin de temeli atılacak.
Borusan Gemlik Yerleşkesi'nde düzenlenecek törende, 100 milyon dolar düzeyinde yatırımla yenilenen ve kapasitesi iki kat artan Borusan Limanı; 120 milyon dolarlık Borusan EnBW Enerji Bandırma Rüzgar Enerjisi Santrali ve 140 milyon dolarlık yatırımla kurulan ve Borçelik'in üretim kapasitesini yüzde 50 artıran 3. Soğuk Haddeleme ve 3. Sıcak Daldırma Galvaniz Hattı hizmete girecek.

850 kişiye iş sağlanacak
Aynı törenle, Borusan Mannesmann Boru'nun (BMB) 90 milyon dolara mal olması beklenen yeni üretim tesislerinin de temeli atılacak.
Toplam değerleri 450 milyon dolar olan bu yatırımların Borusan Grubu'nda toplam 850 kişilik yeni istihdam yaratacağı bildirildi.
Alman EnBW ile ortak olarak enerji sektörüne giren Borusan'ın gelecek 2 yılda, 1000 MW'lık yatırım hedefi doğrultusunda devam eden ve yeni başlayan yatırımları için kurulacak şantiyelerde 3 bin kişilik istihdam yaratacağı belirtildi.

Kapasite iki kat artacak
Borusan, yatırım sonrası Borusan Limanı ile Borusan Lojistik'in liman kapasitesinde yaklaşık iki kat artış sağlanacağnı da vurguladı. Bandırma'da 120 milyon dolara kurulan Rüzgar Enerjisi Santrali'nde ise her biri 3 MW kapasiteye sahip 20 rüzgar türbinin yer alacağı, Borusan Enerji'nin ortağı EnBW ile, sürdürülebilir enerji alanına 10 yılda 3 milyar dolar yatırım yaparak Türkiye enerji sektöründeki en büyük 10 oyuncusu arasında yer almayı hedeflediği vurgulandı.
Radikal

Borusan'dan 850 kişiye iş
Başbakan Erdoğan, Borusan Grubu'nun lojistik, çelik ve enerji sektöründeki 3 yatırımını hizmete açtı, bir tesisin temelini attı. Tesislerde 850 kişi istihdam edilecek

İstihdama katkıda bulunacak projelere destek vermek için hafta sonlarını açılışlara ayıracağını belirten Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Borusan Grubu'nun lojistik, çelik ve enerji sektörlerindeki 450 milyon dolarlık dört yatırımın açılışı yaptı. Erdoğan, Borusan Lojistik Gemlik Limanı, Borusan EnBW Enerji Bandırma Rüzgar Enerjisi Santrali ve Borçelik'in 3. Faz Galvanizleme Tesisi'nin açılışını yaparken, Borusan Mannesmann Boru'nun yeni üretim tesislerinin de temelini attı. Toplam değerleri 450 milyon doları bulan yatırımların Borusan Grubu'nda 850 kişilik yeni istihdam yaratacağı açıklandı.

ŞANTİYEDE 3 BİN KİŞİ
Alman EnBW ile ortak enerji sektörüne giren Borusan'ın gelecek 2 yılda, bin megawatlık hedefi doğrultusunda devam eden ve yeni başlayan yatırımları için kurulacak şantiyelerde 3 bin kişi çalışacağı belirtildi. Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık Borusan'ın krize rağmen ortaklarıyla birlikte hiçbir zaman yatırım programlarını aksatmadığına dikkat çekti. Kocabıyık "Krizde yatırımlarımızı sürdürdük. Bu yatırımlar, sadece bize değil Türkiye istihdamına da katkı sağlayacak" dedi.

'Büyük hedeflerin eşiğindeyiz'
Başbakan Tayyip Erdoğan Borusan Holding tesislerinde düzenlenen törende, Türkiye'nin kalkınma mücadelesine katkı verdikleri için yatırımcılara teşekkür etti. Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi'nin de katıldığı açılışta "Türkiye'nin kalkınması için tuğla üstüne tuğla koyan herkesin başımızın üstünde yeri var" dedi. Başbakan Türkiye'nin, kriz sonrası kayıplarını telafi etme ve asıl önemlisi çok daha büyük hedeflere kilitlenmenin eşiğinde bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: "Hükümet olarak sanayinin, birikimin, yatırımların önünü açmak noktasında tüm imkanları seferber ettik. Burada bir bariyer oluşturmak, asla... Oluşturanları da tasfiye ettik" dedi.

Petrol hattı için boru üretilecek
100 milyon dolarlık yatırımla Borusan Lojistik'in liman kapasitesinde iki kat artış sağlandı
Bandırma'da 120 milyon dolar yatırımla kurulan rüzgâr santralinin bünyesinde 3 MW kapasiteye sahip 20 rüzgâr türbini yer alıyor.

140 milyon dolara mal olan 3. soğuk haddeleme ve 3. sıcak daldırma galvaniz hatları yatırımı ile Borçelik'in üretim kapasitesi yüzde 50 artışla 1.5 milyon tona olacak.
Borusan Mannesmann Boru'nun 90 milyon dolarlık yeni tesisinde petrol ve gaz hattı için boru üretilecek.
Sabah


Geri Dön