02 / 05 / 2024

Boş yazlıkları seyahat acentesi kiralayacak!

Boş yazlıkları seyahat acentesi kiralayacak!

TÜRKİYE'NİN turizm cennetlerindeki 100 bini aşkın kullanılmayan yazlıkların ( ikincil konut ) ekonomiye kazandırılması için düğmeye basıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, yazlıklar adına çalışma başlattı.



Kültür ve Turizm Bakanlığı, yerli ve yabancılara ait konutların turizm amaçlı pazarlama ve kiralama faaliyetlerini yürütme yetkisini, seyahat acenteleri ve tur operatörlerine veren "Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı" hazırladı.Tasarıyla, atıl kalan ikincil konutların turizm tesisi gibi kullanılması mümkün hale gelirken, yıllık 2 milyar liralık vergi kaçağının da önüne geçilecek. Yasa çıktığında, yazlık konutları artık emlakçılar değil turizmciler pazarlayacak ve kayda girecek. 



Otellere göre hesaplı TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ, "Bu yasa vergi kaçakçılığını önler. Turizm amaçlı başkalarına kiraya verilen konutlar yasal hale gelirlerse kayıtlı işletme olurlar ve işlerini daha düzgün yaparlar" dedi. Güney Ege Turistik Otelciler ve işletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu ise otel fiyatları yüksek olduğu için Avrupa'daki bazı ülkelerde binlerce rezidansın turizm amaçlı kiraya verildiğine işaret ederek, bu evlerin otellere göre çok hesaplı olduğunu vurguladı. 


Vatan


Geri Dön