19 / 05 / 2024

Bosch GLM 80 Professional, eğim de ölçüyor uzaklık da!

Bosch GLM 80 Professional, eğim de ölçüyor uzaklık da!

Bosch, uzaklık, yükseklik ve eğimi kolayca ölçmek isteyen profesyonel kullanıcılar için GLM 80 Professional uzaklıkölçeri piyasaya sundu.  GLM 80 Professional, özel tasarlanan R 60 Professional ölçüm rayıyla kombine edilerek dijital bir eğimölçere dönüşüy



Uzaklıkölçer ve eğimölçerin fonksiyonlarını tek bir alette toplayan GLM 80 Professional, entegre 360 ° eğim sensörü, otomatik dönen aydınlatmalı ekranı, lityum-iyon teknolojisi sayesinde tek şarjla 25.000 ölçüm yapabilmesi sayesinde profesyonellerin işini kolaylaştırıyor.

Uzaklıkölçer ve eğimölçerin fonksiyonlarını tek bir alette toplayan GLM 80 Professional, özel tasarlanan R 60 Professional ölçüm rayıyla kombine edilerek dijital bir eğimölçere dönüşüyor.

Böylece çok geniş alandaki uygulamaları kapsayarak ölçüm teknolojisine yeni standartlar getiriyor.

Daha önceden dolaylı uzaklık ve yükseklik ölçümü, aynı hizada birkaç ölçüm yapmayı gerektirirken, şimdi entegre eğim sensörüyle bu işlem çok daha kolaylaştı. Entegre eğim sensörü referans yönüne bağlı olarak cihazın iki ekseninde de 120 veya 360 dereceye kadar çalışabiliyor. Bu sensör sayesinde bir binanın yüksekliğini tek bir ölçümle hesaplamak bile mümkün hale geliyor. Bunun için yapılması gereken, lazerin yansıyabilmesi için evin duvarının en üst kenarını hedeflemek.

Eğim sensörü otomatik olarak eğimin açısını belirliyor ve cihaz sinüs fonksiyonunu kullanarak istenen yüksekliği hesaplıyor. Aynı yöntemi kullanarak lazer ışınını yansıtmayan cam gibi yüzeylere olan mesafeler de kolayca ölçülebiliyor.


Siz sadece yüzeyin üst kısmındaki bir yansımayı hedefliyorsunuz, GLM 80 Professional eğim sensörü ve sinüs fonksiyonunu kullanarak hızlı ve güvenilir şekilde gerçek uzaklığı hesaplıyor.

± 1,5 milimetre hassaslığına sahip GLM 80 Professional, 80 metreye kadar uzaklıkları ölçüyor. Tüm bilgiler, cihazı çevirdiğiniz yönde dönen büyük ve aydınlatmalı ekrandan rahatlıkla okunabiliyor. Cihazın üzerindeki anlaşılır tuş takımı ve işaretler kullanımı kolaylaştırıyor.  Cihaz micro USB kablosu kullanılarak şarj edilebilme özelliğine sahip. Lityum-iyon teknolojisi sayesinde tek şarjla 25.000 tekli ölçüm yapmak mümkün. Bunun yanında GLM 80 Professional, sadece 111 x 51 x 30 milimetre boyutlarında ve 140 gram ağırlığında olup cepte bile kolayca taşınabilecek şekilde tasarlandı.


Tek bir tuşla yepyeni bir uygulama

GLM 80 Professional özel olarak bu amaç için geliştirilen R 60 Professional-Ölçüm Rayı'yla kombine edildiğinde dijital eğimölçere dönüşüyor. Cihaz açıkken entegre ray algılama sistemi, otomatik olarak cihazın eğim ölçme konumuna geçmesini ve buna bağlı olarak ekranın değişmesini sağlıyor. Bu özellik ± 0,2 derece hassaslığıyla, örneğin; çatı kirişlerinin ve yatay kirişlerin kontrol edilmesine veya duş teknelerinin hizalanmasına imkan veriyor. 0 ila 90 derece arasında çıkan sesli sinyalle ölçüm çok daha kolay hale geliyor.

GLM 80 Professional ve R 60 Professional Ölçüm Rayı ve iki ürünün de ortak olarak bulunduğu set versiyonu, Temmuz 2011'den itibaren Bosch Elektrikli El Aletleri yetkili satıcılarında satışa sunuldu.

Setin tavsiye edilen satış fiyatı 209 Euro, GLM 80 Professional 179 Euro ve R 60 Professional Ölçüm Rayı 49 Euro'dur. Fiyatlara KDV dahil değildir.

Özellikler Bosch GLM 80 Professional

Ölçüm Alanı 0.05 - 80 m

Ölçme Hassaslığı ± 1.5 mm

Ölçme Hassaslığı

(Ölçüm Rayı  R 60 Professional) ± 0.2 °

Eğim sensörünün ölçme yarıçapı     0 - 360 ° (cihazın yönü referans)

0 - 120 ° (cihazın arkası referans)

Akım Kaynağı Lityum-iyon akü 1.25 Ah

Lazer Diyodu / Lazer Sınıfı 635 nm, < 1 mW, class 2

Su ve Toz Koruması IP54

Boyutlar (uzunluk x genişlik x yükseklik) 111 x 51 x 30 mm

Ağırlık (akü ile birlikte) 140 g


Geri Dön