01 / 05 / 2024

Botanika çimcoşturan ile yazın keyfi bahçede çıkar!

Botanika çimcoşturan ile yazın keyfi bahçede çıkar!

Yaz mevsiminin özgürlükçü ortamını tercih edenlerin vazgeçilmez durağı olan bahçeler profesyonel ellerde artık oturma odası rahatlığına kavuşuyor



Kışın kapalı havasından yaz mevsiminin özgürlükçü ortamını tercih edenlerin vazgeçilmez durağı olan bahçeler profesyonel ellerde artık oturma odası rahatlığına kavuşuyor.
 
Kasvetli havalardan uzak, üşüme korkusu olmadan geçirilen günler ve uzun zamandır yapılamayan zevkli aktivitelerin gerçekleştiği bu dönemde bahçeler de cıvıl cıvıl ve rengârenk oldu. Türkiye'de hobi bahçeciliği konusunda öncü olan Botanika Ürün Geliştirme Müdürü Erkan Şamcı da yaz bahçeler için tüyo verdi.
 
Bitkilerin sağlığının en önemli konu olduğunu ele alan Şamcı, "Bitkilerin ve çiçeklerin daha sağlıklı tomurcuklanması ve daha sağlam gövde yapılarının oluşturulabilmesi budamaya bağlıdır. Gelişme dönemi başlamadan çiçekli bitkiler kuru ve kırık dallardan kurtarılabilir. Bunun için budama çok önemlidir. Budama sayesinde bahçenizdeki bitkiler rengârenk, canlı bir hal kazanırken, siz de gönül rahatlığıyla yazın tadını çıkarabilirsiniz" diyor.
 
Yemyeşil bahçeler sizi bekliyor
Şamcı, özellikle yaz mevsiminde çimlerin bakımına dikkat çekerek, "Çim alanların bakımı yaz mevsiminde çok önemli. Çimlerin bu dönemde beslenmesi ve biçilmesi gerekir. Ayrıca davetsiz misafirlerden de korunması çok önemlidir" diye konuştu. Botanika'nın `çim coşturan' ürününün yemyeşil ve sağlıklı çimlere sahip olmak için birebir olduğuna dikkat çeken Şamcı, "Çim coşturanlar topraktaki besin ve mineral maddelerini güçlendiriyor. İçerdiği ana besinler, mineral maddeler ile otlara geçit vermiyor, yosunlaşmaya dayanıklı, dinamik yapıda olmasını sağlıyor. Bu ürünü aynı zamanda bahçe tesisi öncesinde, toprağın ve mevcut ağaçların gübrelenmesinde ve ağaç dikimlerinde de kullanabilirsiniz" dedi. 
Milliyet/Emlak Eki


Geri Dön