02 / 05 / 2024

BOTAşž, Irak'taki petrol boru hattını yenileyecek!

BOTAşž, Irak'taki petrol boru hattını yenileyecek!

Iraklı yetkililer, zarar görmüş 40 inçlik petrol boru hattının yeniden yapılması için BOTAşž'tan yardım istedi. Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.şž. (BOTAşž) Genel Müdürü Fazıl şženel, 'Desteğe hazır olduğumuzu gereken mercilere ilettik' dedi...



Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.şž. (BOTAşž) Genel Müdürü Fazıl şženel, 'Irak'taki temaslarımızda, tahrip olmuş durumdaki 40 inçlik petrol boru hattının yeniden yapımı konusunda yardım istediler. Biz de hazır olduğumuzu söyledik' dedi. Adana'da açıklamalarda bulunan şženel, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyaretine katıldığını ve önemli temaslarda bulunduklarını belirtti. şženel 'Irak'la ilgi durum şu. Irak'ta petrol var. Petrolü Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı ile getiriyoruz. 40 ve 46 inçlik iki hat mevcut. 46 inçlik olan şu anda aktif şekilde çalışıyor. Ama 40 inçlik olanın Irak'taki bölümü, savaş ve uzun süre kullanılmaması sonucu gerçekleşen çürüme nedeniyle kullanılamaz durumda' dedi. Temasları sırasında Iraklı yetkililerin kendilerinden 40 inçlik hattın onarımı için yardım istediğini belirten şženel, 'Biz de bu konuda hazır olduğumuzu söyledik. Irak'a inceleme yapmak üzere bir teknik heyet göndereceğiz. Hattın Kerkük'ten sınırımıza kadar olan kısmının yapılması konusunda desteğimizi sunacağız' diye konuştu.
DOĞALGAZ DUMAN OLDU!

Irak'ta doğalgaz olduğunu, ancak satılmadığını belirten şženel, 'Satacak boru hatları yok. Bu nedenle 20 metrelik bacalarda yakıyorlar gazı. Türkiye'de 2009'da 32 milyar metreküp doğalgaz tüketilmişken, aynı yıl Irak'ta 15 milyar metreküp doğalgaz yakıldı' dedi.
Yeni şžafak


Geri Dön