28 / 04 / 2024

Boydak Kayseri'de Boyteks Halı Fabrikası'nı açtı!

 Boydak Kayseri'de Boyteks Halı Fabrikası'nı açtı!

Boyteks'in 50 milyon TL'lik yatırımla Kayseri'de kurduğu Boyteks Halı Fabrikası'nın açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yaptı



İlave yatırımlarla yıl sonuna kadar kapasitesini iki katına çıkarmayı planlayan Boyteks, yatırımlarını tamamladığında Türkiye'nin en büyük halı üretim tesislerinden birine sahip olacak. 180 bin metrekarelik alanda kurulan fabrikada 300 işçi istihdam edilecek.


Fabrikanın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Gül, 7-8 yıl önce organize sanayi bölgesinde 139 fabrikanın temelini attıklarını ve bu rakamın bazı kesimlerce istihza edildiğini belirterek, kısa sürede bütün fabrikaların üretime geçtiğini, binlerce kişiye istihdam sağladığını vurguladı. Gül, "Çalışkan, müteşebbis, doğru ve yanlışı, helal kazancı bilen hemşehrilerimiz azimle çalıştıkça arkası da geliyor. Boydak ailesi, bunların en iyi örneklerinden birisidir." diye konuştu. Türkiye'nin batısındaki komşuları ve Avrupa ülkelerinin büyük ekonomik sıkıntılar yaşadığının altını çizen Gül, şunları aktardı: "Aslında bu sıkıntılar yeni başlamadı. 5-6 sene önce başladı ama problemlerini görmek, tanımak istemediler. Doğru politikalara karar vermediler ve sonunda bugünkü çok kötü duruma düştüler. Bizse o dönemlerde sıkıntıları gördük ve alınması gereken tedbirleri hep beraber aldık. Bu doğru politikalar takip edildiği için, köklü hukuki ve ekonomik reformlar gerçekleştirildiği için bugün Türkiye'de herkes yatırım yapabiliyor, bugün Türkiye'de herkes güven hissedebiliyor, geleceğini planlayabiliyor.''


İşadamlarının plan yapılamayan kötü günleri asla unutmadığına işaret eden Gül, işadamlarına "Fabrikaların bahçesine voleybol, futbol sahası yapıp 'çalışanlarımızı en azından orada meşgul edelim' diye, 'çalışanlarımızı ne yapacağız' diye acı acı düşündüğünüzü, ne sıkıntılar çektiğinizi hatırlarsanız, bugünün kıymetini herkes bilir." diye seslendi. Türkiye'nin bir dönem çektiği sıkıntıları bugün büyük Avrupa ülkelerinin yaşadığını belirten Gül, bu sorunların ülkelerin genel ekonomisi sağlam olmadığı için yaşandığına dikkati çekti. Gül, "Siz istediğiniz kadar çalışkan olun, gece gündüz koşturun, eğer üzerinde yürüdüğünüz zemin, halı sağlam değilse o zaman koşturmalarınız boşa netice vermekte. Bugün Türkiye'nin zemini sağlamdır, üzerinde yürüdüğünüz halı sağlamdır." dedi.


Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak da 55 yıl önce başladıkları yatırımlara bugün ulusal ve uluslararası alanda devam ettiklerini söyledi. Diğer markalardaki deneyim ve başarılarını halı fabrikasıyla yeni bir alana taşıdıklarını ifade eden Boydak, günlük 3 bin 500 metrekare halı üretim kapasitesiyle başlayan fabrikada kapasiteyi 17 bin metrekareye çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Açılış törenine Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, işadamı Ali Sabancı ve diğer davetliler katıldı.


Gül: Türkiye'yi terörle hizaya getirmek asla mümkün değil


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, terör örgütü PKK'nın Dağlıca saldırısına tepkisi devam ediyor. Terörle herhangi bir şekilde hak kazanmanın asla mümkün olmadığını belirten Gül, "Türkiye'yi terörle herhangi bir şekilde hizaya getirmek asla mümkün değildir ve olmayacaktır." dedi. Boydak Holding'e ait halı fabrikasının açılış töreninde konuşan Gül, Türkiye'nin ekonomik olarak iyi günler yaşadığını ifade ederek, "Bu güzel gidişe çomak sokmak isteyenler var. İçeriden, dışarıdan, 'milletin tadını, ülkenin havasını nasıl bozarız' diye terör olayları maalesef zaman zaman kendini gösteriyor.'' diye konuştu. Bütün şehitlere bir kez daha Allah'tan rahmet dileyen Gül, şöyle konuştu: "Teröristler eninde sonunda pişmanlık duyacaklardır. Onların yapabileceği en iyi şey, en kısa süre içinde bu pişmanlığı duymaları ve yaptıkları insanlık dışı eylemlerden vazgeçmeleridir ki memleketimizin daha çok gelişmeye muhtaç olan bölgelerine de fabrikalar gitsin, oralarda da bunun gibi binlerce insanın istihdam edileceği fabrikalar üst üste açılabilsin."

Zaman


Geri Dön