23 / 12 / 2024

Boyteks, yenilikçi yatak kumaşının lansmanını yapacak!

Boyteks, yenilikçi yatak kumaşının lansmanını yapacak!

Ar-Geye yaptığı yatırımlar sonucunda negatif iyon yayan, doğal koku yayan, antibakteriyel ürünler geliştiren Boyteks, bu yıl da yenilikçi bir yatak kumaşının lansmanını gerçekleştirme hazırlığında



Ar-Geye yaptığı yatırımlar sonucunda negatif iyon yayan, doğal koku yayan, elektromanyetik dalgaları uzaklaştıran, termal konfor sağlayan, güç tutuşan, antibakteriyel ürünler geliştiren Boyteks, bu yıl da yenilikçi bir yatak kumaşının lansmanını gerçekleştirme hazırlığında. Firma olarak 2005 yılından itibaren Ar-Geye ciddi yatırımlar yapmaya başladıklarını ve özellikle teknik tekstiller alanında kullanılan birçok uygulamayı yatak kumaşına taşıdıklarını aktaran Boyteks Genel Müdürü Mustafa Yıldırım, önümüzdeki günlerde piyasaya yenilikçi bir yatak kumaşı daha sunacaklarını açıkladı. Yıldırım, Sektörümüzde gün geçtikçe yenilik sağlanacak alanlar daralıyor. Ama biz Boyteks olarak, Ar-Ge çalışmalarımızı daha derinleştiriyoruz ve daha teknik ve spesifik ürünler üzerinde multidisipliner çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalara tıp fakülteleri ve eczacılık fakülteleri ile yaptığımız çalışmaları örnek olarak gösterebiliriz.  Bu noktada bazı özel üniversitelerle çeşitli protokoller imzaladık. Bütün bunların sonucunda önümüzdeki süreçte lansmanını gerçekleştireceğimiz inovasyonlarımızla yatak sektöründe ses getireceğiz dedi.

Yatak sektöründe sünger, yay ve elyaf gibi dolgu malzemeleriyle, alternatifler sunacak yenilikçi ürünlerin tasarlandığını hatırlatan Yıldırım, ancak son dönemlerde bu dolgu malzemelerindeki gelişmelerin yavaşlamaya başladığını ve yatakta yapılan yenilikçi ürünlerde kısır döngü yaşanmaya başladığını söyledi. Bu noktada yatak kumaşının, yatak sektörü için yenilikçi ürün dinamiği haline geldiğini aktaran Yıldırım, üretilen özel kumaşlarla sektörün yenilikçi yapısının da dinamizm kazanmaya başladığından bahsetti. Yıldırım, şöyle devam etti: Bu sürecin devamında yatak kumaşında geliştirilen bu yeniliklerden yatak üreticilerinin reklam ve pazarlama söylemlerinde kullanabilecekleri birbirinden farklı avantajlar ortaya çıktı. Özellikle yurtiçinde son dönemde yayınlanan yatak reklamlarına baktığınızda bu durumu net bir şekilde görebilirsiniz. Negatif iyon yayan, doğal koku yayan, elektromanyetik dalgaları uzaklaştıran, termal konfor sağlayan, güç tutuşan, antibakteriyel ürünler. İşte bunlar da, yatak sektörüne destek vermek için Ar-Geye yapmış olduğumuz yatırımlar paralelinde Boyteks olarak bizim geliştirdiğimiz yenilikçi ürünlerden bazıları.

Türkiye ihracat sıralamasında 116ncıyız

Boyteksin 2010 yılında 100 milyon doların üzerinde ihracat yaptığını anımsatan Mustafa Yıldırım, firmanın toplam satışları içinde ihracatın payının yüzde 70e çıktığını kaydetti. Bu rakamlarla Türkiye ihracat sıralamasında 116ncı sırasında yer alan Boyteksin,  2011 yılının ilk dokuz aylık periyodundaysa, şimdiden 100 milyon doların üzerinde ihracatla toplam satış içindeki ihracat oranını yüzde 72ye yükselttiğini belirten Yıldırım, firma olarak tüm dünyaya yönelik genel koleksiyon hazırladıklarını, bunla birlikte bölge bazında özel koleksiyonlar oluşturduklarını söyledi. Yıldırım, Fuarlara genel koleksiyonumuzla çıkarken, özellikle aktif pazarlama faaliyetlerimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz ülke seyahatlerine bölge koleksiyonu ve kartelalarımızla çıkıyoruz. Bölge koleksiyonlarımız renk, desen ve konstrüksiyon anlamında ciddi değişiklikler gösteriyor. Afrikalı müşterilerimiz kırmızı, mavi, sarı gibi çok canlı renkleri tercih ederken, Avrupalı müşterilerimiz daha sade ve naturel renkleri istiyor. Kimi bölgelerde yoğun damask desenler, kimi bölgelerde geometrik ve modern desenler tercih ediliyor. Kimi bölgelerde sentetik kumaşlar tercih sebebiyken, kimi bölgelerde doğal kumaşlar rağbet görüyor. Yumuşak ya da sert kumaş tercihi de bölgeden bölgeye değişiyor bilgisini paylaştı.

Boyteksin üretime 2000 yılında grup şirketi olan Merkez Çelik bünyesinde dokuma yatak kumaşı üretimiyle başladığını hatırlatan Yıldırım, firmanın temellerinin yatak imalatının önemli girdilerinden biri olan ve o dönem büyük bir kısmı Belçikadan ithal edilen kumaşta yaşanan tedarik sıkıntısı neticesinde atıldığını aktardı. Şu an, üretim yaptıkları tesislere taşınmalarıyla başlayan ve halen sürmekte olan bir büyüme trendi içinde olduklarını vurgulayan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: Boyteks 2003 yılı içinde Bursa şubesini açarak ürün gamına döşemelik kumaşı ekledi. Yine 2005 yılı içinde yatırımlarına devam ederek o dönem özellikle üst kalite yataklarda moda olmaya başlayan örme yatak kumaşı üretimine başladı. Boyteks, 24 dokuma makinesiyle başladığı üretim serüvenine bugün itibariyle 440 makineyle devam ediyor. Polipropilen iplik üretimi, iplik ve kumaş boyama prosesi, kumaş terbiye prosesleri gibi üretiminin parçası olan bütün prosesleri de bünyesinde gerçekleştirerek tam bir entegrasyona ulaştı.

 Dünya


Geri Dön