29 / 04 / 2024

Bozankaya ilk metro ihracatını gerçekleştirecek!

Bozankaya ilk metro ihracatını gerçekleştirecek!

Sincan’da tramvaydan metroya, elektrikli otobüsten trambus’a kadar üretim yapan Bozankaya, Türkiye’nin ilk metro üretimini ve ihracatını gerçekleştirecek.



Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otobüsünü üreten Bozankaya, metro üretimine odaklandı. Şirketin yönetim kurulu başkanı AYTUNÇ GÜNAY, “Türkiye’nin ilk metro üretimini ve ihracatını gerçekleştireceğiz” diyor.

 

Sincan’da üretim yapan Bozankaya, Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otobüsü E-Karat’ın üreticisi. Tramvaydan metroya, elektrikli otobüsten trambus’a kadar elektrikle çalışan toplu taşıma araçlarını üretip satıyor. Capital'in haberine göre ürettiği elektrikli araçlar İzmir’den Kayseri’ye kadar pek çok belediye tarafından kullanılan Bozankaya’nın yönetim kurulu başkanı Aytunç Günay, son dönemde odaklandıkları “elektrikli araç” projelerini şöyle anlatıyor:

 

TAYLAND’A GİDECEK


“Türkiye’nin ilk metro üretimine başladık. Tayland’ın başkenti Bangkok’ta yer alan Green Line projesi kapsamında her biri 4 araçtan oluşan 22 tren üreteceğiz. 1.840 kilovat güçle çalışacak bu trenler, saatte 80 kilometre hızla yol alabilecek ve tek seferde 1.596 yolcu taşıyacak.

 

“RAKİPLERDEN ÖNDEYİZ”


Onaylanan 16 projemiz var, 6 projemizse değerlendirme aşamasında. Bu projelerin toplam hacmi yaklaşık 80 milyon TL’ye ulaştı. Rakiplerimizden en büyük farkımız Ar-Ge’deki tecrübemiz ve bu alana yaptığımız yatırım. Ciromuzun yüzde ll’ini Ar-Ge’ye ayırıyoruz. Bu nedenle rakiplerimiz elektrikli araç konusunda Ar-Ge çalışmalarını başlattıklarını duyurdukları esnada biz ikinci nesil ürünlerimizin lansmanını açıklıyoruz.”

 

“YERLİLİK ORANIMIZ YÜZDE 60”


YÜKSEK TEKNOLOJİ Fikri mülkiyet hakları bize ait araçların yerlilik oranları yüzde 60’lar seviyesinde, Bu değer, ülkemizde üretilen yüksek teknolojili ürünlerin yerlilik oranları ortalamasının çok üstünde yer alıyor.

 

"AVANTAJ SAĞLIYOR” Ürünlerimizin yerlilik oranlarının yüksek olması, Türkiye deki ihalelerde önemli avantaj sağlarken ilk yatırım maliyeti, bakım ve satış sonrası hizmetler gibi konularda da şirketimizi öne çıkarıyor.

 

 


 


Geri Dön