27 / 04 / 2024

Bozcaada'da konut kiralamalarına yeni düzenleme! 

Bozcaada'da konut kiralamalarına yeni düzenleme! 

Koronavirüs salgını sonrasında başlayan normalleşme sürecinde Bozcaada'da konut kiralamalarında yeni düzenlemeler yapıldı. Düzenlemeye göre günlük ve kısa süreli kiralamalara izin verilmeyecek... 



Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrasında başlayan normalleşme süreciyle ilgili hazırlık toplantısı yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bozcaada Kaymakamlığı, Bozcaada Belediyesi ve Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) tarafından yapılan toplantıdan sonra hazırlanan plan taslağı kamuoyu ile paylaşıldı.

Toplamda 66 otel ve 205 pansiyonla 4 bin 361 odanın olduğu adada 56 restoran, 69 büfe ve kafe 7 bin 706 sandalye ile hizmet sağlanıyor. 

Hazırlanan taslağa göre, kafe ve restoran gibi yeme içme tesislerinin, ikinci bir duyuruya kadar gemi seferi olan günler hizmete kapalı olmak kaydıyla ülke geneli ile eş zamanlı şekilde hizmete açılacak. 

Halihazırda inşaatı devam eden işlerin bitirilebilmesi için inşaat sahiplerine 30 Haziran'a kadar izin verildi. İlçe genelinde 30 Haziran-30 Eylül arası inşaat yasağı olacak. İlçe genelinde çadır kurmaya yasak getirilecek. 

Konut kiralamalarında, Geyikli İskelesi'nde yapılan denetimlerde ise mutlaka noter onaylı kira kontratı sorgulanacak. Adada günlük ve kısa süreli kiralamalara izin verilmeyecek.

Demokrasi ve Özgürlükler Adası açılışa hazırlandı!


Geri Dön