27 / 04 / 2024

Konut kiralamalarında yeni dönem resmen başladı!

Konut kiralamalarında yeni dönem resmen başladı!

Konut sahiplerini yakından ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçti. Bugünden itibaren başlayan düzenleme ile evlerini İzinsiz kiralayanlar yüz binlerce TL ceza ödemek durumunda kalıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...



Bugün itibarıyla yürürlüğe giren Airbnb düzenlemeleri, turizm amaçlı konut kiralamalarında kayıt dışılığı önlemeyi hedefliyor. Söz konusu düzenleme ile konut sahiplerinin turizm amaçlı kiralamadan önce izin belgesi alması zorunlu oldu.

Peki pek çok ev sahibi tarafından araştırılan günlük kiralık ev düzenlemesi ile neler değişiyor? Yüz binlerce ev sahibini yakından ilgilendiren düzenleme ile ne kadar para cezası verilecek? Airbnb düzenlemesi ile günlük kiralık ev sayısı düştü mü? İşte merak edilen soruların yanıtları ve günlük kiralık ev düzenlemesi ile ilgili detaylar...


YÜKSEK CEZALAR GELİYOR


Pek çok ev sahibini yakından ilgilendiren ve gündeminden düşmeyen günlük kiralık ev düzenlemesi ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre izin belgesini almayan ve konutlarını turistik amaçlı olarak kiraya verenlere her bir konut için 100 bin Türk Lirası idari para cezası verilecek. Ayrıca izin belgesi almak için tanınmış olan süre 15 gün, bu süre sonunda izin belgesi almayanlar ise 500 bin Türk Lirası idari para cezası ile karşılaşacak.

Konut kiralamalarında yeni dönem resmen başladı!

GÜNLÜK KİRALAMA SINIRLARI

Bugün itibarıyla başlayan ve pek çok ev sahibinin de gündeminde yer alan söz konusu bu düzenleme ile beraber komşuların muvafakatı da zorunlu hale geldi. Tek bir apartman sakini bile itiraz ettiği zaman günlük kiralama yapılamayacak. Bu sıkı denetimler sonrasında emlak sektörü temsilcileri, kaçak konut ilanları verenlerin ilanlarını kaldırdığını söylüyor.

Söz konusu bu düzenlemeyle yasal olarak faaliyet gösteren günlük kiralık konut sayısının 7-8 binlere kadar düşmesi bekleniyor. Bakanlığın sıkı denetimleriyle beraber sektörde düzen ve kayıt altına alma çabalarının göze çarptığı da belirtiliyor.

AİRBNB NE DEMEK?

Airbnb, kısa zamanlı konaklama arayanlar ile konutunu kiraya vermek isteyenleri bir araya getiren bir platform şeklinde biliniyor. Söz konusu bu düzenlemelerle beraber sektörde daha kontrollü ve kayıtlı bir yapı oluşturulması hedefleniyor. 

 

Japonya'da depremler doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izleniyor! Türkiye'de de böyle olabilir mi? 

Bunları yapanlar 2025'e daha borçsuz girecek!

Kral Selman'a Koç Holding önerileri! 


Geri Dön