27 / 04 / 2024

Braas, rüzgar tüneli ile çatı sistemlerini oluşturuyor!

Braas, rüzgar tüneli ile çatı sistemlerini oluşturuyor!

Çatı üretim endüstrisi için önemli bir AR-GE çalışması olan RÜZGAR TÜNELİ ile Braas; çatılarda yeni bir dayanıklılık felsefesi yaratıyor



Braas’ın dayanıklılık ve performans testi olarak kullandığı RÜZGAR TÜNELİ ile bir çatı sistemini oluşturan tüm parçalar her türlü iklim koşuluna tabi tutularak, kaliteleri en üst düzeye getiriliyor.

Kullanıcıların bir çatı sisteminden öncelikli beklentileri; atmosfer koşullarına karşı uzun yıllar yüksek koruma ve dayanıklılık göstermesi yönünde. Dünyanın en büyük kiremit ve çatı sistemleri üreticisi olan Braas, ürünlerinin yüksek performans ve dayanıklılık özelliklerine sahip olması için yoğun AR-GE çalışmaları gerçekleştiriyor. Sistematik bir şekilde yürütülen AR-GE çalışmaları kapsamında son olarak Braas’ın Frankfurt-Almanya’daki merkezinde bulunan ileri teknolojiye sahip RÜZGAR TÜNELİ kullanılıyor. Rüzgar tünelinde başta yeni geliştirilen ürünler olmak üzere bir çatı sistemini oluşturan tüm ürünler; performans testlerine tabi tutuluyor.

Çatı sistemini oluşturan tüm parçaların farklı iklim koşullarına uyumunu ve özellikle kiremitlerin materyal ömürlerini ölçümlemek için kullanılan RÜZGAR TÜNELİ ile dünyadaki farklı yağış, rüzgar ve sıcaklık çeşitleri çatı sistemleri üzerinde birebir simüle edilebiliyor. Braas, bu simülasyonu doğru planlamak için dünyadaki birçok ülkenin 50 yıllık iklim koşullarını sürekli olarak takip ediyor, topluyor. Küresel ısınma sonucu daha da zorlu hale gelen iklim koşullarına birebir tabi tutulan çatı sistemleri ve kiremitler; rüzgar tüneli ve buna benzer birçok ileri teknoloji dayanıklılık testi sonrasında performans onayı alarak tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

2009 yılından beri Braas teknik merkezde 120 farklı kiremit ve çatı sisteminde uygulama yapılan Rüzgar Tüneli testi ile Braas’ın çatı uzmanı çalışanları, ürünlerin dünyadaki farklı tüm iklim koşullarına uyumunu gözlemleme imkanı buluyor. Her bir bölge için en az 4 farklı temsili senaryo yaratılıyor. Rüzgar, yağış miktarı ve çatı eğimi gibi birçok parametre değiştirilerek alternatif durumlar test ediliyor. Bu sayede müşteri memnuniyeti sağlayan, daha uzun ömürlü, yüksek performanslı çatılar üretilerek; Braas kalitesi sürdürülebilir bir hale getiriliyor.


Braas Çatı Sistemleri Hakkında

Merkezi Almanya’da bulunan dünyanın en büyük kiremit ve çatı sistemleri üreticisi Monier Grup, 4 kıtada, 42 ülkede 150’den fazla üretim tesisi ve 10.000’in üzerinde çalışanı ile sektöründe pazar lideri olarak faaliyet gösteriyor.

Türkiye’de Braas markası ile 1998’den beri üretim gerçekleştiren firmanın 36.000 m2 alan üzerine kurulu Gebze tesisleri; tam otomasyonlu uygulama teknolojisi ile dünyanın en büyük kiremit üretim fabrikalarından biri olma özelliğine sahip.

Tasarım ürünleri ile yepyeni bir çatı sistemi anlayışını hayata geçiren Braas; kiremitlerden, su yalıtımına, güneş enerjisinden özel detay çözümlerine kadar çok geniş bir ürün yelpazesinin yanı sıra danışmanlık ve mühendislik hizmetlerini de en yüksek kalite ile müşterilerine sunuyor.


Geri Dön