06 / 05 / 2024

Bref Pendik İnşaat'a yapılan şikayet reddedildi

Bref Pendik İnşaat'a yapılan şikayet reddedildi

Rekabet Kurulu, Garanti Bankası A.şž."nin  yüzde 24,89 oranındaki hissesinin Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A. tarafından  Doğuş Holding A.şž. ve General Electric Capital Corporation"dan devralınması  işlemine izin verdi



Kurulun kararları, Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlandı. Buna göre, Kurul, T. Garanti Bankası A.şž."nin yüzde 24,89 oranındaki  hissesinin Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A. tarafından Doğuş Holding A.şž. ve  General Electric Capital Corporation"dan devralınması işlemine 4054 sayılı  Kanunun ilgili maddesi ve 1997/1 sayılı Tebliğ"de belirtilen nitelikte hakim  durum yaratılması veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesi ve böylece rekabetin  önemli ölçüde azaltılması sonucuna yol açmayacağından izin verdi. Kadir Caner, İsmail Caner ve Ahmet Caner"in Kiler  Ankara  Mağazacılık San.  ve Tic. A.şž."de sahip oldukları hisselerin Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda San.  ve Tic. A.şž. tarafından devralınması işlemi ile İRİS Telekomünikasyon ve  Mühendislik Hizmetleri A.şž."nin hisselerinin tamamının Nokia Siemens Network  B.V. tarafından devralınması işlemini onayladı. Neomarin Pendik Alışveriş Merkezinin sahibi olan ve işletmeciliğini yapan  Bref Pendik Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat ve Tic. Ltd. şžti."nin  kiracıları arasında ayrımcılık yaparak 4054 sayılı Kanun;a aykırı şekilde  davrandığı iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda; soruşturma açılmasına  gerek olmadığına, şikayetin reddine karar verildi. Kurul, Bursa TV/Bursa FM Ticari ve İktisadi Bütünlüğü"nün TMSF tarafından  satışı ihalesinde RMB Radyo Televizyon Basın Yayıncılık San. ve Tic. A.şž.  tarafından devralınması işleminin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında  Kanun"un ilgili maddesi ve 1998/4 sayılı Tebliğ kapsamında olduğuna, ancak aynı  Tebliğ"in ilgili maddesinde öngörülen pazar payı ve ciro eşiklerinin aşılmaması  nedeniyle izne tabi olmadığını kararlaştırdı.

RED BULL GIDA"YA İLİşžKİN MUAFİYET İNCELEMESİ
Kurul, Red Bull Gıda Dağıtım ve Pazarlama Ticaret Ltd. şžti."nin nihai  satış noktalarına rekabet etmeme yükümlülüğü getirmek suretiyle münhasır bir  dağıtım sistemi oluşturup oluşturmadığının ve oluşturulduysa söz konusu sistemin  enerji içeceği pazarındaki rekabete etkisinin ortaya konulması amacıyla bahse  konu dağıtım sistemine ilişkin yapılan muafiyet incelemesi sonucunda da:

'-Red Bull Gıda Dağıtım ve Pazarlama Ticaret Ltd. şžti."nin, Enerji  içecekleri alım ve yeniden satımını düzenleyen ve rekabet yasağı ile kota  taahhüdü içeren sözleşmelerinin, teşebbüsün pazar payının 2002/2 sayılı Dikey  Anlaşmalara İlişkin Grup Muafiyeti Tebliğinde belirtilen eşiğin aşılması  nedeniyle, grup muafiyetinden yararlanamadığına, İnceleme dönemine kadar yürürlükte olan sözleşmeler bakımından, ilgili  pazarın anılan dönemdeki yapısı ve sözleşmelerle sağlanmış olan münhasırlığın  toplam pazar içinde sınırlı kalmış olması dolayısıyla, rekabet etmeme yükümlülüğü  ve kota taahhüdü içeren sözleşmelerin, 4054 sayılı Kanunun ilgili maddesinde  öngörülen şartların tamamını karşılaması nedeniyle söz konusu dönemde bireysel  muafiyetten yararlandığına, İnceleme döneminde tadil edilen yahut yeni akdedilen ve kota taahhüdü  içeren sözleşmelerde 4054 sayılı Kanun"un ilgili maddesi bağlamında bir kısıtlama  yer almadığına' karar verdi.
AA


Geri Dön