04 / 05 / 2024

Brent petrol bugün kaç dolar? Brent petrol fiyatı 20 Ekim 2022…

Brent petrol bugün kaç dolar? Brent petrol fiyatı 20 Ekim 2022…

Bugün Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda 92,91 dolar şeklinde işlem görüyor. İşte detaylar…



ABD'nin stratejik petrol rezervinden 15 milyon varil petrolünü kullanıma çıkaracağı ile ilgili haber akışı da fiyatları baskılamakta. Beyaz Saray'dan yapılmış olan açıklamada, söz konusu satışın geçtiğimiz mart ayında açıklanan 180 milyon varilin üstündeki petrolün piyasaya sürülmesi kararını bitireceği, ABD Başkanı Joe Biden'ın gerek görülürse bu kış stratejik petrol rezervinden ilave satışlara hazır olması için Enerji Bakanlığı’na çağrıda bulunacağı açıklandı.

Bununla birlikte, ABD'nin ticari ham petrol stoklarında yaşanmış olan azalış talebin yüksek seyir ettiği algısı yaratarak fiyatlara destek veriyor. ABD Enerji Enformasyon İdaresi, ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçtiğimiz hafta yaklaşık 1 milyon 700 bin varil azalış göstererek 437 milyon 400 bin varil kadar gerilediğini duyurdu. Piyasa beklentisi stokların 1 milyon 551 bin varil artacağı tarafındaydı.

Ticari ham petrol stoklarına dahil bulunmayan stratejik ham petrol stokları ise 3 milyon 600 bin varil azalışla 405 milyon 100 bin varile düştü. Söz konusu zaman diliminde ABD'nin benzin stokları da 100 bin varil azalış ile 209 milyon 400 bin varil olmuş oldu.

Brent petrolde teknik şekilde 93,64 ile 94,07 dolar aralığının direnç, 92,37 ile 91,53 dolar aralığında da destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

Brent petrol bugün kaç dolar? Brent petrol fiyatı 20 Ekim 2022…

Rekor üstüne rekor kırılıyor! Almanya ÜFE’de hızını kaybetmiyor!

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? Borsa İstanbul’da son durum ne?

Satıcıya e-ticarette koruma kalkanı! 5 gün içinde ödeyecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön