Ekonomi

Brent petrol bugün ne kadar? Brent petrol varil fiyatı kaç dolar? İşte 9 Eylül 2022 brent petrol fiyatı

Dün 89,97 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 89,15 dolar seviyesinde tamamladı. Peki bugün brent petrolün varil fiyatı ne kadar? Brent petrol kaç lira? İşte brent petrol 9 Eylül 2022 brent petrol fiyatı.. Brent petrol varil fiyatı 19 Ocak 2022'den bu yana en düşük seviyeye gerilemiş oldu

Brent petrol varil fiyatı dün 90 dolar seviyesinin altına kadar geriledi  Dün güne 96,99 seviyesi ile başlayan brent petrol varil fiyatı gün içerisinde 90 doların altına düştü. Brent petrol varil fiyatı 19 Ocak 2022'den bu yana en düşük seviyeye gerilemiş oldu.
 

 BRENT PETROL BUGÜN NE KADAR?

Uluslararası piyasalarda Brent petrol 90 doların altında değerleniyor. Bugün  0,49 artarak 89,59 dolardan işlem görüyor. 

Fiyatlarda görülen yükselişte, Avrupa Birliği (AB) ve Rusya arasında karşılıklı yaptırım ve atışmaların piyasalardaki arz endişelerini desteklemesi etkili oldu.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çarşamba günü yaptığı açıklamada G7 ve AB'nin Rus petrol ve doğal gaz ürünlerine tavan fiyat uygulama planlarına tepki göstererek şu ifadeleri kullandı: "Eğer sözleşmelerimize ve çıkarlarımıza aykırı olursa petrol, doğal gaz veya kömür, hiçbir şey göndermeyiz." dedi.

ABD, Almanya, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7 ülkelerinin maliye bakanları, geçen hafta Almanya'da düzenlenen toplantıdan sonra   Rus petrolüne tavan fiyatı uygulama planının onaylandığını aktarmıştı.
 

ABD'NİN PETROL VE BENZİN STOKLARINDA ARTIŞ GÖRÜLÜYOR

Dünyanın en büyük petrol tüketicisi olan ABD'nin ticari ham petrol ve benzin stoklarının beklentinin üzerinde artış göstermesi ile ülkede talebin düşük seyrettiği algısı yaratarak fiyatları aşağı yönlü baskılıyor.

 

ABD'NİN PETROL VE BENZİN STOKLARINDA ARTIŞ GÖRÜLÜYOR

Dünyanın en büyük petrol tüketicisi olan ABD'nin ticari ham petrol ve benzin stoklarının beklentinin üzerinde artış göstermesi ile ülkede talebin düşük seyrettiği algısı yaratarak fiyatları aşağı yönlü baskılıyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi, ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta yaklaşık olarrak 8 milyon 800 bin varil arttığını açıkladı. Piyasa beklentisi stokların 3 milyon 600 bin varil artması bekleniyordu.

 

Söz konusu dönemde ABD'nin benzin stokları ise yaklaşık 300 bin varil artış gösterdi.

Öte yandan, Çin'deki Kovid-19 salgını karşısında alınan tedbirler ile ABD başta olmak üzere merkez bankalarının sıkılaştırıcı tedbirlere devam edeceği beklentileri de talep endişelerine yol açarak fiyatları baskılamaya devam ediyor.

Brent petrolün varil fiyatı revize edildi! 91,51 dolardan işlem görmeye başladı

Brent petrol varil fiyatı resmen çakıldı! 90 doların altına kadar düştü! İşte brent petrol fiyatı son dakika