Ekonomi

Brent petrol düşüyor! Brent petrol bugün ne kadar? 24 Haziran 2022 petrolün varil fiyatı...

Brent petrol fiyatı bugün de düşmeye devam ediyor. Petrol fiyatları üzerindeki resesyon baskısı fiyatları aşağı çekiyor. Peki brent petrol ne kadar? Bugün petrol fiyatları kaç dolar? İşte 24 Haziran 2022 petrolün varil fiyatı... ABD Merkez Bankası ilk sırada olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde artan enflayon ile beraber uygulanan sıkı para politikası ekonomide resesyon beklentisi oluşturuyor

Brent petrol fiyatlarındaki düşüş hafatnın son işlem gününde de devam ediyor. ABD Merkez Bankası ilk sırada olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde artan enflayon ile beraber uygulanan sıkı para politikası ekonomide resesyon beklentisi oluşturuyor.

PETROL VARİL FİYATI NE KADAR? 24 HAZİRAN 2022

Petrol varil fiyatı dün 114 dolar seviyesine kadar yükseldikten sonra tekrar 109  dolar seviyelerine geriledi. ABD ham petrol fiyatı ise yüzde 3 düşüş kaydetti ve 103 dolar oldu.

 
BRENT PETROL NE DEMEK?

Dünya petrol piyasasını yönlendiren petroldür. London Brent veya Brent Blend olarak da bilinir. İhraç eden Shell firması tarafından "Brent Goose" olarak adlandırılan, %0,37 oranında kükürt içermesi, Brent Petroleum'un işlenmesi daha kolay olan "tatlı yağ" sınıfına girmesini sağlar.

 

Ham petrol işleyen rafinerilerin düşük kükürtlü, yani tatlı yağdan benzin veya dizel yakıt üretmesi daha kolaydır. Bu bölgeden çıkarılan yağ tatlı ve hafiftir. Bu nedenle rafine edilmesi kolaydır ve bu nedenle benzin ve dizel yakıt üretimi için uygundur. Ayrıca deniz yoluyla sevk edildiğinden deniz yoluyla doğrudan uzak bölgelere nakliyeyi de kolaylaştırır.
Petrolün fiyatında nereden geldiği ve hangi bölgeden çıkarıldığı önemlidir.  Üretimi daha ucuz ve hızlı olan daha çok talep görmekte. Denizden çıkarılan petrol ile karadan çıkarılan petrol fiyatı arasında da fark  bulunuyor.

BİR VARİL BRENT PETROL'DE NE KADAR YAKIT VAR?

SPK'nın internet sitesinde yer alan verilere göre; bir varil petrol 42 galon ham petrol eşdeğerinde yani 159 litredir. 

Bir varil ham petrolden toplamda, 19,6 galon benzin, 10 galon dizel yakıt ve ısıtıcı yakıt, 4 galon jet yakıtı, 1,7 galon ağır akaryakıt, 1,7 galon LPG ve 7,6 galon diğer türevler üretilebiliyor.  Bütün ham petroller eş değerde değildir.

Petrol varil fiyatı bugün ne kadar? Brent petrol kaç dolar oldu? 20 Haziran 2022 petrol fiyatları...

Benzine indirim geldi! Akaryakıtta fiyatlar düştü! Opet, Petrol Ofisi, Total, Shell ve BP 23 Haziran 2022 fiyat listesi

Petrol fiyatlarında rüzgar ters esmeye başladı! Akaryakıta zam yolda