Ekonomi

Brent petrol düşüyor! Brent petrolün varil fiyatı bugün ne kadar?

Brent petrol varil fiyatı dün 106,56 dolara kadar yükselirken bugün düşüşe geçti. Peki bugün brent petrol ne kadar? Brent petrolün varil fiyatı kaç dolar oldu? İşte brent petrol fiyatı 13 Temmuz 2022... Ardından yeni güne düşüşle balyan petrol fiyatı bugün ne kadar olduğu merak ediliyor

Brent petrolün varil fiyatı dün 106,56 dolara kadar yükseldi. Ardından yeni güne düşüşle balyan petrol fiyatı bugün ne kadar olduğu merak ediliyor.

Peki bugün brent petrol ne kadar? Brent petrolün varili kaç dolar? İşte 13 Temmuz 2022 brent petrol varil fiyatı...

BRENT PETROL BUGÜN NE KADAR?

Brent petrol fiyatı bugün düşüşe geçti. 106 dolar seviyelerinde işlem gören brent petrol varil fiyatı bugün 99 dolara kadar düştü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatı 95,78 dolardan alıcı buluyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in temmuz toplantısında 75 baz puanlık faiz artışına kesin gözüyle bakılırken, eylül toplantısında da 75 baz puanlık faiz artışına gidilebileceği yönündeki beklentiler de gittikçe güçleniyor.

Peki brent petrol varil fiyatı neden düşüyor? Brent petrol fiyatı neden düştü? İşte merak edilenler...

BRENT PETROL VARİL FİYATI NEDEN DÜŞTÜ?

Dünyanın en büyük ham petrol ihracatçısı olan Çin, koronavirüs vakalarında görülen artış ve getirilen yeni kısıtlamalar, fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturmaya devam ediyor. Küresel piyasalarda resesyon riski talebin düşeceği beklentilerini de güçlendiriyor.

Ayrıca merkez bankalarının enflasyonla mücadele için faiz oranlarını artırması ve bunun da doları güçlendireceği endişeleri, talebin daha da düşebileceği algısını destekler nitelikte.
 Yüksek merkez bankası faizleri kaynaklı bu iki beklentinin fiyatların 100 dolar bandının altına gerilemesinde etkili oluyor.

Dünya genelince finansal pazarlar resesyon ve enflasyon ikilemi  arasında yön arayışına devam ederken bugün gözler ABD enflasyon rakamlarına çevrildi.


 

Haziran ayı enflasyonunun yüksek gelebileceğine yönelik açıklamalar piyasalarda belirsizlikleri artırmaya devam ediyor. Artan dolar talebiyle dolar endeksi 108,1 seviyesi son 20 yılın zirvesindeki seyrine kaldığı yerden devam ediyor.

Brent petrolde teknik olarak 98,33 ile 101,17 dolar aralığı direnç, 96,91 ile 97,61 dolar aralığı ise destek bölgesi olarak izlenebilecek.

Araç sahipleri dikkat! Benzine indirim, LPG'ye zam geliyor

Benzin, motorin ve LPG'ye indirim geldi mi? Son dakika fiyatlar! Shell, Opet, PO, BP, Total 13 Temmuz 2022 fiyat listesi

Brent petrol düştü, akaryakıta indirim yolda!

Brent petrol düşüş seyri devam ediyor! İşte nedeni

Benzin, motorin ve LPG'de indirim var mı? Güncel fiyatlar kaç TL? Shell, Opet, PO, Total 11 Temmuz 2022 fiyat listesi