02 / 05 / 2024

Brent petrol varil fiyatı kaç dolar? Brent petrol fiyatı 14 Ekim Cuma düştü mü, yükseldi mi?

Brent petrol varil fiyatı kaç dolar? Brent petrol fiyatı 14 Ekim Cuma düştü mü, yükseldi mi?

Dün 94,92 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 94,57 dolar seviyesinde tamamladı. Peki bugün brent petrolün varil fiyatı kaç dolar? Brent petrol 14 Ekim Cuma günü, düştü mü, yükseldi mi?



BRENT PETOL VARİL FİYATI BUGÜN KAÇ DOLAR?

Brent petrolün varil fiyatı bugün kapanışa göre yüzde 0,23 artarak 94,79 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 89,48 dolardan alıcı buluyor.

Petrol fiyatları, zayıf dolar ve ABD'nin ticari ham petrol stoklarındaki artış nedenleri ile dalgalı bir seyir izliyor.

ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değerini ölçen dolar endeksindeki düşüş petrolü diğer para birimlerini kullanan alıcılar için daha ucuz hale getirmesini sağlıyor.

Petrol Üreticisi Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ülkelerin de dahil olduğu OPEC+ grubunun üretim kesintisi kararı da fiyatları destekleme konusunda yardımcı oluyor.

Fakat, ABD'nin ticari ham petrol stoklarındaki artış dünyanın en büyük petrol tüketicilerinden ABD'de talebin düşük seyrettiği algısı yaratarak fiyatların baskılanmasına neden oluyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön