Ekonomi

Brent petrol varil fiyatı ne kadar? 1 Ağustos 2022 brent petrol fiyatında son dakika gelişmesi

Brent petrol varil fiyatında son dakika rakamları merak ediliyor. Bugün brent petrol varil fiyatı ne kadar oldu? Petrolün varil fiyatı kaç dolar? sorusu merak ediliyor. İşte son dakika brent petrol fiyatı 1 Ağustos 2022... Peki bugün brent petrol varil fiyatı kaç dolar? Brent petrol fiyatı ne kadar? İşte 1 Ağustos 2022 brent petrol fiyatı

Petrol fiyatları, Çin ve Japonya'dan gelen zayıf imalat verilerinin talep görünümü üzerinde baskı oluşturmasıyla Temmuz ayında geriledi.
Peki bugün brent petrol varil fiyatı kaç dolar? Brent petrol fiyatı ne kadar? İşte 1 Ağustos 2022 brent petrol fiyatı...

BRENT PETROL BUGÜN NE KADAR?

Brent petrol yüzde 1'den fazla kayıpla 102.78 dolara kadar düştü. Yatırımcılar, Çarşamba günü Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve işbirliği yapan ülkelerin Eylül ayı arzını belirleyeceği toplantıyı takip ediyor.

Çin üretim verileri Temmuz ayında koronavirüs vakalarındaki yeni artışlar nedeniyle ülkedeki ekonomik toparlanmanın baskı altında olduğunu gösterdi.

Çin'de talep düşüşüne işaret eden ve son 3 ayın en düşük seviyesine gerileyen İmalat Sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) bugün açıklandı. Buna göre, petrol, kömür ve metal izabe sektörlerinde devam eden daralma nedeniyle Çin'de PMI Temmuz'da bir önceki aya göre 1,2 puan azalarak 49 oldu. Ayrıca Japonya'da imalat sanayi PMI Temmuz'da 0,1 puan azalarak 52,1 oldu.

BRENT PETROL NEDİR?

Dünya petrol piyasasını yönlendiren petroldür. London Brent veya Brent Blend olarak da bilinir. Düzenleyen Shell şirketi tarafından "Brent Goose" olarak adlandırılan, yüzde 0,37 oranında kükürt içerir ve bu da Brent Petroleum'u işlenmesi daha kolay "tatlı yağ" sınıfına sokar.

Ham petrol işleyen rafinerilerin düşük kükürtlü, yani tatlı yağdan benzin veya dizel yakıt üretmesi daha kolaydır. Bu bölgeden çıkarılan yağ tatlı ve hafiftir. Bu nedenle rafine edilmesi kolaydır ve bu nedenle benzin ve dizel yakıt üretimi için uygundur. Ayrıca denizden sevk edildiğinden deniz yoluyla doğrudan uzak bölgelere nakliyeyi de kolaylaştırır.

Petrolün fiyatı için nereden geldiği ve hangi bölgeden çıkarıldığı önemlidir. Daha ucuz ve daha hızlı üretim daha fazla talep görmektedir. Denizden çıkarılan petrol ile karadan çıkarılan petrolün fiyatı arasında da bir fark var.

Araç sahiplerini üzen haber! Zam geliyor

Motorine gelen indirimin ardından bir indirim de benzine! 50 kuruş düştü

Brent petrol fiyatları düşüyor! Petrol fiyatları kaç dolar oldu? 25 Temmuz 2022 Brent petrol fiyatı...