Ekonomi

Brent petrol yeniden yükselişe geçerken benzine indirim geldi! İşte 19 Temmuz güncel benzin fiyatları

Geçtiğimiz hafta 97 dolara kadar düşen brent petrol yeniden yükselişe geçerek 100 doların üzerine çıktı. Türkiye'de ise benzine indirim geldi. 19 Temmuz güncel akaryakıt fiyat listesi ve benzin fiyatları haberimizde... Petrol fiyatları ve dolar/TL kurunda yaşanan dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor

Dünyada yaşanan arz sorunları nedeniyle dalgalı bir seyir izleyen benzin fiyatları brent petrolün artışıyla birlikte 25 liraya kadar yükselirken bu geceden itibaren fiyatlarda 1 liraya yakın indirim yapıldı. 

Petrol fiyatları ve dolar/TL kurunda yaşanan dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

Benzinin litre fiyatında bu gece yarısından itibaren 96 kuruş indirime gidilecek. Söz konusu indirimle birlikte benzinin satış fiyatı 23 liranın altına inerek 22 lira 72 kuruşa indi.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, küresel fiyat oluşumlarına bağlı olarak yakın zamanda akaryakıt fiyatlarında ilave düşüşler beklendiğini söylemişti.

Küresel resesyon beklentilerine yönelik endişeler petrol fiyatlarında sert düşüşe yol açmıştı.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

 

BRENT PETROL 103 DOLARA ÇIKTI

Brent petrol, 103 doların üzerine çıktı. Fiyatlardaki yükselişte, zayıflayan dolar endeksi ve arz daralmasına ilişkin endişeler etkili.

Cuma günü 102,59 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 101,16 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.31 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,51 artışla 102,69 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 95,87 dolardan alıcı buldu.

Geçen hafta enflasyon verisinin ardından 109,3 ile son 20 yılın zirvesine çıkan dolar endeksi, yeni haftaya 107,9'dan başladı.

ABD Başkanı Joe Biden ve 9 Arap ülkesinden liderlerin katılımıyla düzenlenen Cidde Güvenlik ve Kalkınma Zirvesi'nde konuşan Suudi Arabistan Veliaht Prens Bin Selman, ülkesinin daha önce ilan ettiği gibi petrol üretimini günlük 13 milyon varile çıkarma kararı aldığını, bunun dışında ek kapasiteleri olmayacağını belirtti.

Veliaht Prens, Suudi Arabistan'ın petrol üretimini 1 milyon varilden fazla artırarak günlük 13 milyon varile çıkarma planıyla ilgili bir takvim açıklamadı. Ancak Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman mayısta yaptığı açıklamada bu hedef için 2027 başını işaret etmişti.

Böyle zam görülmedi! 5 bin liradan 25 bin liraya çıktı ayda 2100 lira taksitle ödenecek

SSK Bağkur Emekli Sandığı'ndan emekli olanlara müjde! Maaşlarla ilgili son dakika gelişmesi hemen hesaplarınıza bakın

Çifçilere kötü haber! Bir yılda rakamlarda oluşan artış belli oldu

Buğday fiyatları dip seviyeden geri geldi! TMO ilk alımlara başladı 19 Temmuz güncel buğday fiyat listesi

TOGG'un piyasaya çıkaracağı ilk model belli oldu! Erdoğan'ın açıkladığı tarih yeniden güncellendi

'Dolar 35 lira olurdu' diyen sürpriz ismin yeni dolar yorumu herkesi şaşırttı: Ortalık ayağa kalkardı

İBB'den Öğrenci Kartı Öğretmen Kartı 60 Yaş İndirimli Kartı Mavi Kart abonman ücretlerine yüzde 100'e varan zam!

Milyonlarca asgari ücretliye kötü haber! Para bankaya yatsa bile maaşlardan 1500 lira kesiliyor

KYK borcu silindi mi KYK borçları geri ödeme takvimini Erdoğan açıkladı! Twitter'da KYK borcu trend oldu

Brent petrolün düşüşü akaryakıta yansıdı! İndirim yapılacak tarih açıklandı! Depoyu doldurmak için fırsat

Gündeme bomba gibi düşen iddia: Erdoğan sinyali verdi kesin artıracak