06 / 05 / 2024

Brent petrolde yükseliş başladı! Akaryakıta zam mı geliyor?

Brent petrolde yükseliş başladı! Akaryakıta zam mı geliyor?

Brent petrolün varili bugün, uluslararası piyasalarda 91,35 dolardan işleme geçiyor. İşte detaylar…



Dün 92,30 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, bugünü 91,21 dolar seviyesinde bitirdi. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.18 itibarı ile kapanışa göre yüzde 0,15 yükseliş göstererek 91,35 dolar oldu. Aynı dakikalarda ise Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 84,70 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlarda yaşanan kısmi yükselişte, zayıf talep endişelerine karşı giderek artan arz daralması endişeleri de etkili oldu.

Avrupa Birliği (AB), altıncı yaptırım paketi kapsamı dahilinde Rusya'dan deniz yolu ile birlikte ham petrol tedarikini 5 Aralık 2022, rafine ürün tedarikini ise 5 Şubat 2022 itibarıyla tamamen kesmeyi planlıyor.

AB üyesi ülkelerin de Rusya'ya yönelik şekilde  petrol yaptırımlarının yaklaşması piyasalarda arz endişelerini güçlü kılıyor.

Uzmanlara göre, Rusya'dan deniz yolu ile yapılan sevkiyatların, 21 Ekim 2022’ye kadarki 7 günlük zaman diliminde son beş haftanın en düşük seyrine gerilediği ile ilgili veriler ise söz konusu yaptırımların etkisinin şimdiden hissedildiğini gösteriyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC harici bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun kasım itibarı ile günlük petrol üretiminde 2 milyon varil şeklinde kesintiye gidecek olması da piyasalarda arz endişelerini de destekliyor.

Brent petrolde yükseliş başladı! Akaryakıta zam mı geliyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön