19 / 05 / 2024

Brent petrolde yükseliş başladı! Akaryakıta zam mı geliyor?

Brent petrolde yükseliş başladı! Akaryakıta zam mı geliyor?

Brent petrolün varili bugün, uluslararası piyasalarda 91,35 dolardan işleme geçiyor. İşte detaylar…



ABD VE ÇİN'DE AÇIKLANAN VERİLER TALEP TEDİRGİNLİKLERİNİ ARTIRDI

Bununla birlikte dünyanın en büyük olan iki petrol tüketicisi ABD ve Çin'de ekonomik gidişata dönük endişelerin çoğalması fiyatlardaki yükselişi de sınırlıyor.

Dün ABD'de duyurulan makroekonomik verilere göre imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), ekim ayında aylık bazda 2,1 puan azalış ile 49,9'a inip 28 ayın en düşük seviyesine düştü ve Haziran 2020'den bu güne sektörde ilk kez daralma olduğunu gösterdi.

Ülkede hizmet sektörü PMI da ekim ayında geçtiğimiz aya göre 2,7 puan azalış göstererek 46,6'ya indi ve aynı zamanda hizmet sektöründeki daralmanın sürdüğünü göstermiş oldu.

Uzmanlar, ise Çin'de dün açıklanmış olan verilere göre ülkenin üçüncü çeyrek diliminde yüzde 3,9 büyüyerek beklentileri geride bırakması ile ilgili verinin alt kalemleri ve özel olarak perakende satışların tahminin altında kalmasının ekonomi ile ilgili soru işaretlerini artırdığını belirtiyor.

Brent petrolde teknik şekilde 91,75 ile 92,33 dolar aralığının direnç, 91,17 ile 90,59 dolar aralığının da destek bölgesi olarak izlenebileceği söyleniyor.

Brent petrolde yükseliş başladı! Akaryakıta zam mı geliyor?

Güven endeksi açıklandı! Hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde artış!

KDV iadelerinde yeni dönem! Artık kolaylık sağlanacak! Karar Resmi Gazete’de

Asgari ücrette yüzde 22 fark netlik kazandı! 2023 asgari ücret ne kadar olacak? 8 bin lira…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön