27 / 04 / 2024

Güven endeksi açıklandı! Hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde artış!

Güven endeksi açıklandı! Hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde artış!

Güven endeksi ekimde geçtiğimiz aya kıyas ile hizmet sektöründe yüzde 0,9, perakende ticaret sektöründe yüzde 3 ve inşaat sektöründe ise yüzde 2,8 arttı. İşte detaylar…



Türkiye İstatistik Kurumu, ekim ayı ile ilgili olarak hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini duyurdu.

Bu açıklamaya, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi ekim ayında aylık şekilde hizmet sektöründe yüzde 0,9, perakende ticaret sektöründe de yüzde 3 ve bununla birlikte inşaat sektöründe yüzde 2,8 şeklinde yükseliş kaydetti.

Mevsim etkilerinden arındırılmış şekilde hizmet sektörü güven endeksi eylül ayında 118,2 iken ekim ayında 119,3 oldu.

Hizmet sektöründe geçtiğimiz aya göre, son üç aylık zaman diliminde iş durumu yüzde 1,6, son üç aylık zaman diliminde hizmetlere olan talep yüzde 3,6 arttı, önümüzdeki üç aylık zamanda da hizmetlere olan talep beklentisi de yüzde 2,3 azalış gösterdi.

PERAKENDE TİCARET SEKTÖRÜ GÜVEN ENDEKSİ

Mevsim etkilerinden arındırılmış şekilde perakende ticaret sektörü güven endeksi eylül ayında 115,9 iken bu ay 119,4'e kadar çıktı.

Perakende ticaret sektöründe geçtiğimiz aya göre de son üç aylık zaman diliminde iş hacmi-satışlar yüzde 3,1, önümüzdeki üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar beklentisi de yüzde 7,2 yükseldi, mevcut mal stok seviyesi yüzde 2 şeklinde düştü.

Mevsim etkilerinden arındırılmış şekilde inşaat sektörü güven endeksi ise geçen ay 88,1 iken bu ay da 90,5'i gördü.

İnşaat sektöründe geçtiğimiz aya göre, alınan kayıtlı olan siparişlerin mevcut düzeyinde yüzde 2,7, önümüzdeki üç aylık zaman diliminde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endeksinde yüzde 2,9 artış şeklinde kaydedildi.

Güven endeksi açıklandı! Hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde artış!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön