09 / 05 / 2024

Güven endeksi açıklandı! Hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde artış!

Güven endeksi açıklandı! Hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde artış!

Güven endeksi ekimde geçtiğimiz aya kıyas ile hizmet sektöründe yüzde 0,9, perakende ticaret sektöründe yüzde 3 ve inşaat sektöründe ise yüzde 2,8 arttı. İşte detaylar…



REEL KESİM GÜVEN ENDEKSİ 103,3'E YÜKSELDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) aracılığı ile ekim ayı ile ilgili olarak İktisadi Yönelim İstatistikleri ve aynı zamanda Reel Kesim Güven Endeksi açıklandı. İktisadi Yönelim Anketi sonuçları, imalat sanayinde faaliyet veren 1734 iş yerinin cevaplarının ağırlıklandırılıp toplulaştırılması ile birlikte elde edilerek değerlendirildi.

Bu duruma göre de RKGE ekim ayında bir önceki aya kıyas ile birlikte 0,4 puan yükselip 103,3 seviyesinde gerçekleşti. Aynı zaman diliminde mevsimsellikten arındırılmış şekilde reel kesim güven endeksi (RKGE-MA) ise 1,8 puan artış ile 102,0'ye çıktı.

Güven endeksi açıklandı! Hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde artış!

KDV iadelerinde yeni dönem! Artık kolaylık sağlanacak! Karar Resmi Gazete’de

Asgari ücrette yüzde 22 fark netlik kazandı! 2023 asgari ücret ne kadar olacak? 8 bin lira…

Küresel piyasalarda pozitif seyir devam ediyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön