01 / 05 / 2024

KDV iadelerinde yeni dönem! Artık kolaylık sağlanacak! Karar Resmi Gazete’de

KDV iadelerinde yeni dönem! Artık kolaylık sağlanacak! Karar Resmi Gazete’de

Temel gıda maddelerinde daha önce sene içinde mahsuben, ertesi sene nakden ya da mahsuben alınabilen katma değer vergisi (KDV) iadesinin, ilgili olan senesinde de altı aylık dönem itibarı ile nakden alınabilmesi mümkün duruma geldi. İşte detaylar…



Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı eli ile hazırlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de bugün yayımlandı.

Tebliğle temel gıda maddelerinde KDV oranının yüzde 1'e oranına indirilmesi sebebi ile mükellefler üzerindeki finansman yükünün azaltılması amacı ile birlikte mükellefler tarafından KDV iadesinin senesi içinde nakden alınabilmesine yönelik düzenleme gerçekleşti.  Bu şekilde daha önce sene içinde mahsuben, ertesi sene nakden ya da mahsuben alınabilen KDV iadesinin, ilgili senenin de altı aylık dönem itibarı ile de nakden alınabilmesinin önü açılmış oldu.

Sigorta şirketleri aracılığı ile verilen süresiz ve aynı şekilde şartsız kefalet senetlerinin KDV iadelerinde teminat olarak kabul edilebilmesi de sağlanmış oldu.

KDV iadelerinde yeni dönem! Artık kolaylık sağlanacak! Karar Resmi Gazete’de


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön