22 / 05 / 2024

KDV iadelerinde yeni dönem! Artık kolaylık sağlanacak! Karar Resmi Gazete’de

KDV iadelerinde yeni dönem! Artık kolaylık sağlanacak! Karar Resmi Gazete’de

Temel gıda maddelerinde daha önce sene içinde mahsuben, ertesi sene nakden ya da mahsuben alınabilen katma değer vergisi (KDV) iadesinin, ilgili olan senesinde de altı aylık dönem itibarı ile nakden alınabilmesi mümkün duruma geldi. İşte detaylar…



KDV'den istisna şekilde işlem yapan mükelleflerin mal ve aynı şekilde hizmet alımları ile ilgili şekilde kendi lehlerine ortaya çıkmış olan kur farklarının KDV iade hesabında nasıl bir şekilde dikkate alınacağı hususu ile ilgili olarak açıklama yapılarak, KDV iadesi yapıldıktan sonra ortaya çıkan kur farkları ile ilgili olarak mükelleflere iade hesabında değişiklik yapmama kolaylığı getirildi.

Kayıt dışı ekonomi ile birlikte mücadele kapsamı bütününde demir-çelik ürünlerinin tesliminde uygulanmış olan tevkifat oranı 4/10'dan 5/10'a çıktı. Bununla birlikte söz konusu ürünleri satanların, payları da Borsa İstanbul AŞ'de işlem görmüş olan şirketler olması durumunda da tevkifat uygulanması karar kılındı.

Zamanından sonra beyan edilen tevkifata tabi olan işlemler ile ilgili olarak KDV'nin, mükelleflerce hangi zaman diliminde indirim konusu yapılabileceği hususu netleştirilmiş oldu.

Tebliğin bazı maddeleri yürürlüğe girmişken bazıları ise önümüzdeki ay başında uygulanmaya başlanacak.

KDV iadelerinde yeni dönem! Artık kolaylık sağlanacak! Karar Resmi Gazete’de

Asgari ücrette yüzde 22 fark netlik kazandı! 2023 asgari ücret ne kadar olacak? 8 bin lira…

Küresel piyasalarda pozitif seyir devam ediyor!

12 ay boyunca 1.250 lira sizin olacak! Aile Destek Programı ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak? 25 Ekim 2022

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön