28 / 04 / 2024

Asgari ücrette yüzde 22 fark netlik kazandı! 2023 asgari ücret ne kadar olacak? 8 bin lira…

Asgari ücrette yüzde 22 fark netlik kazandı! 2023 asgari ücret ne kadar olacak? 8 bin lira…

Aralık ayında açıklanacak olan asgari ücret zammı tüm Türkiye’yi yakından ilgileniyor. Konu ile ilgili olarak açıklamalar ve tahminler de gelmeye devam ediyor. Peki 2023 asgari ücret ne kadar olacak? Hangi rakamlar konuşuluyor? Kimler, neler söyledi? İşte detaylar…



Tüm çalışanlar büyük bir heyecan ile aralık ayında açıklanacak olan 2023 asgari ücret rakamını bekliyor. Maaş hesaplarındaki tüm kalemleri değiştirecek olan asgari ücret zammı için açıklamalar ve tahminler de gelmeye devam ediyor. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre; yüzde 22 farkın da haricinde refah payı dahil olduğu zaman milyonlarca kişinin maaşı 8 bin lira seviyelerine gelecek.

İKİ AY KALDI

Asgari ücret komisyonu aracılığı ile yapılacak görüşmelerde ise zam miktarı belli olacak. Masadaki en önemli konu ise enflasyon kayıtları olacak. Hayat pahalılığı kaynaklı olarak enflasyonun sabit dar gelirli ve aynı zamanda orta gelirli kişiye zorluk yaşatmaması amacı ile birlikte yeni bir ücret belirlenecek.

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram da konu ile ilgili olarak açıklamalarına ve tahminlerine devam ediyor. Bayram, yılın ortasında yapılan yüzde 30’luk ara zamma son derece dikkat çekti.

Ara zammın yapılmış olduğu zaman diliminde yüzde 42 enflasyon açıklanırken yüzde 30 ara zam yapılmıştı. Asgari ücretli kişilerin 2022 yılının ilk altı ayından alacağı yüzde 12 fark var.

Geçen ay yüzde 52 olarak hesaplanan enflasyon ile birlikte zam farkı yüzde 22 seyirlerine çıkacak. Yani yüzde 22’lik olan farkına yanına son üç aylık enflasyon tutarı ekleneceği tahmin ediliyor.  Bu şekilde tahmini olan zam oranı da yüzde 35-40 civarına kadar çıkabilir.

 Asgari ücrette yüzde 22 fark netlik kazandı! 2023 asgari ücret ne kadar olacak? 8 bin lira…


Geri Dön