28 / 06 / 2024

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? Çalışanlar aman dikkat!

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? Çalışanlar aman dikkat!

Geçtiğimiz iki yılda asgari ücrete iki defa zam yapıldı. Bu sene ara zam olmayacağı sık sık dile getirilirken, çalışanların artış beklentisi devam ediyor. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 



Temmuz ayına sayılı günler kala asgari ücrete ara zam ile ilgili detaylar yakından takip ediliyor. Milyonlarca çalışan bu sene asgari ücret ara zam yapılıp yapılmayacağını merakla araştırıyor. 

Geçtiğimiz iki yılda asgari ücrete iki defa zam yapıldı. Çalışanlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan gelecek ara zam açıklamasını bekliyor. "Bu yıl asgari ücrete ara zam yapılacak mı?" sorusunun yanıtı sık sık araştırılıyor.

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Temmuz da asgari ücrete zam var mı? Çalışanlar aman dikkat!

BAKAN IŞIKHAN SON NOKTAYI GÖRDÜ

4 Haziran'da gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete ilişkin "Asgari ücret 17 bin 2 TL olarak belirlendi. Bir önceki döneme göre net asgari ücret artışı yüzde 49 şeklinde oldu" açıklamasını yaptı. Bu açıklamanın ardından ara zam tartışması yeniden gündeme geldi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan da sgari ücreti hükümetin belirlemediğine dikkat çekerek, "Temmuz ayında artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış uygulandı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Ancak, Temmuz ayının yaklaşmasıyla beraber konu yeniden gündem oldu ve emekli ve memur maaşlarına Temmuz ayında yapılan artış öncesinde asgari ücrete zam iddiaları konuşulmaya başlandı. Bakan Işıkhan, son yaptığı açıklamasında, böyle bir konunun gündemlerinde olmadığının altını çizdi. Işıkhan, "En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Temmuz'da enflasyonlar ve sözleşmelerden kaynaklanan farklar emekli maaşına yansıtılacak. Asgari ücretle ilgili herhangi bir toplantı, ara zam düşünmüyoruz" dedi.   

Hükümetten gelen bu açıklamaların ardından asgari ücrete zam yapılmayacağına kesin gözle bakılmaya başlandı. Ancak, milyonlarca çalışan hem artan enflasyon hem de peş peşe zamlanan ürünler sebebiyle asgari ücrete ara zam yapılmasını talep ediyor. 

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Temmuz da asgari ücrete zam var mı? Çalışanlar aman dikkat!

CHP KURMAYLARI BAKAN ŞİMŞEK'LE ASGARİ ÜCRETİ GÖRÜŞECEK

Bunların yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile birlikte CHP'nin ekonomi kurmayları, bugün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşüyor. Karatepe görüşmede, vergide adalet talebi, asgari ücret ile en düşük emekli maaşında iyileştirme önerilerini paylaşacak. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, görüşmede, asgari ücretin enflasyon oranında artırılması gerektiğinin masaya getirileceğini söylemişti. 

Bu görüşme sonrasında neler olacağı da milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. 

Yuki Amy elektrikli araba fiyatları Haziran 2024! 499 bin TL'ye 9 taksitle elektrikli araba fırsatı!

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu başvurusu 177 bine yaklaştı: 96 bin 461'inde ev sahibi ve kiracı anlaştı! 

Bir yıl önce yapılan 100 bin TL’lik yatırım ne kadar oldu? Borsa, altın, dolar...


Geri Dön