20 / 05 / 2024

Brent petrolün varil fiyatı düştü! Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu?

Brent petrolün varil fiyatı düştü! Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu?

Geçtiğimiz cuma günü 75,85 dolara kadar yükselen Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 74,08 dolardan işlem görüyor. İşte detaylar...



Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, geçtiğimiz hafta ABD'nin temerrüde düşmesi durumunda bu durumun sadece ABD için değil, küresel ekonomi için de çok ciddi yansımaları olacağı uyarısını yapmıştı.

Çin'den gelen zayıf ekonomik durumlarda talep endişelerini destekleyerek fiyatların aşağı yönlü seyrini destekleyen bir başka unsur olarak dikkat çekti.

Yatırımcılar, petrol talebinde iyileşme belirtileri için gelecek haftalarda Çin'in sanayi üretimi, sabit varlık yatırımı ve perakende satışlar hakkındaki ekonomik verilerini yakından izlenilecek.

Arz tarafında ise Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkeler arasında yer alan OPEC+ grubu üyesi ülkelerin haziran ayında yapacağı toplantı yakından takip edilecek.

Brent petrolün varil fiyatı düştü! Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu?

Grubun nisan ayı başında aldığı günlük 1,2 milyon varillik kesinti kararı, 2023'ün ikinci yarısında arz daralması yaşanacağına dair endişeleri yükselterek fiyatların aşağı yönlü hareketini kısıtlıyor.

Bir sonraki toplantıda grubun fiyatları desteklemek için ek kesintilere gidebileceğine ilişkin tahminlere rağmen, uluslararası basında bulunan haberlerdeki verilere göre, Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani OPEC+ grubunun 4 Haziran'daki bir sonraki toplantısında petrol üretimini daha fazla kısmasını beklemediğini ifade etti.

G7 ülkelerinin liderlerinin 19-21 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirecekleri toplantılarda Rusya'nın enerji ihracatına ve ticaretine yönelik yaptırımları sıkılaştırmayı hedeflediklerine ilişkin haber akışı da arz tarafında takip edilecek bir başka gelişme olacak.

Brent petrolde teknik olarak 74,31 ile 74,51 dolar aralığının direnç, 73,72 ile 73,33 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği öngörülüyor.

O ilde 17 adet arsa satılıyor! 52 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa sahibi olma imkanı!

Seçim sonuçları piyasaları nasıl etkileyecek? Borsa ve döviz fiyatları 28 Mayıs’a kadar nasıl bir seyir izler?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön