02 / 05 / 2024

Seçim sonuçları piyasaları nasıl etkileyecek? Borsa ve döviz fiyatları 28 Mayıs’a kadar nasıl bir seyir izler?

Seçim sonuçları piyasaları nasıl etkileyecek? Borsa ve döviz fiyatları 28 Mayıs’a kadar nasıl bir seyir izler?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalma ihtimalinin kuvvetlenmesi piyasaların moralini bozdu. Borsa İstanbul belirsizlerin devam edeceği endişesiyle haftaya satış ağırlıklı bir seyirle başlarken, dolar ve euro fiyatları ise tırmandı.



Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalma ihtimalinin kuvvetlenmesiyle piyasalarda risk iştahı azaldı. Borsa haftaya ekside başlarken, Türk Lirası’nın da yabancı para birimleri karşısında hızla gerilediği gözlendi. Seçimlerin ikinci tura kalması piyasalardaki belirsizliğin devam etmesi olarak yorumlandığı için piyasalardaki dalgalı seyrin önümüzdeki günlerde süreceği bekleniyor.

Seçim sonuçları piyasaları nasıl etkileyecek? Borsa ve döviz fiyatları 28 Mayıs’a kadar nasıl bir seyir izler?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, bugünkü köşe yazısında, seçim sonuçlarının piyasaya etkisini yazdı. Borsa yatırımcısının bu yıl seçime yönelik beklentilerin etkisiyle oldukça hareketli bir 5.5 ay geçirdiğinin altını çizen Korcan, endeksin yılbaşından bugüne kadar 4 defa 5 bin 200 ve 5 bin 300 puan seviyesinin üstüne çıktığını ancak bu seviyelerde tutunamadığını ifade etti.

Piyasaların seçimlerin ikinci tura kalma ihtimalinden pek hoşlanmadığını kaydeden Korcan, bunun nedenini ise 28 Mayıs tarihine kadar belirsizlik ortamının aynen sürecek olmasına bağladı. Bugüne kadar ülkemizde gerçekleşen son 7 genel seçimin 5’inde borsanın, seçimin ardından kısa vadede yükseliş gösterdiğini ifade eden Korcan, ancak bu yükselişlerin hiçbir zaman uzun soluklu olmadığını, satın alınan beklenti gerçekleşince yatırımcıların kar satışına geçtiğini dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön